Litvanya’dan gelmiş, Bodrum’da Rus eşiyle kızını öldürüp yine yurtdışına kaçmış

Muğla Bodrum'da sarp arazide çarşafa sarılıp iple bağlanmış bulunan cesetlerin Rus uyruklu Irina Dvizova ile kızı Dayana'ya ait olduğu kesinleşti. Dvizova'nın kocasının Litvanya'dan gelip eşi ve kızını öldürdükten sonra yurdışına kaçtığı ortaya çıktı

Gündem 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Bodrum’da cesedi bulunan Rus uyruklu Irina Dvizova ile kızı Dayana’yı kadının Litvanya’dan gelen eski kocasının öldürdüğü belirlendi.

Bodrum’da yaşayan ve gayrimenkul işi yapan 42 yaşındaki Rus uyruklu Irina Dvizova ile 15 yaşındaki kızı Dayana’nın Belaruslu bir arkadaşı anne-kıza ulaşmayınca 23 Kasım’da Konacık Mahallesi’ndeki evlerine gitti. Kapıyı kırarak içeri giren kadın koltukta anne-kıza ait olduğunu düşündüğü kan lekesi gördü. Başvurduğu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri anne-kızı bulmak için çalışma başlattı. Evdeki incelemede koltuğun yanı sıra perde ve yerde kan izleri tespit edildi. Ekipler altı da mermi kovanı buldu.

Bölgedeki kamera kayıtları incelemeye alındı. Evin yakınlarında görülen bir aracın izini takip eden polis aramayı İçmeler Tavşanburnu yolu civarında yoğunlaştırdı. Araştırma sonucu yol kenarındaki yamaçta anne ve kızın çarşafa sarılı cesetleri birbirlerine yaklaşık üç metre mesafede bulundu.

İrina ve Dayana Dvizova’nın cesetleri, İçmeler mevkisi Tavşanburnu yolu kenarındaki sarp arazide bulundu.

Kayalıklara atıp Fransa’ya uçmuş

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmalar sonucu cinayetlerin şüphelisi Irina Dvizova’nın eski eşi A.K.’nin yaşadığı Litvanya’dan otomobiliyle gelip 20 Kasım’da Edirne Hudut Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi.  Kamera kaydı incelemelerinde Litvanya’da paralı askerlik yaptığı belirtilen A.K.’nin aracıyla Irına Dvizova’nın evinden çıkıp cesetleri atmak için İçmeler mevkine gittiği, 45 dakika o bölgede kaldığı belirlendi.

Bodrum’da bir otelde konakladığı tespit edilen A.K.’nin cinayetleri işledikten sonra 24 kasımda beş yaşındaki oğlu M.K.’yı yanına alıp eski eşi Irina Dvizova’ya ait otomobille gittiği Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan önce Fransa’ya, ardından da Litvanya’ya döndüğü belirlendi. A.K.’ye ait otomobil ise Bodrum’da park halinde bulundu.

Irina Dvizova’nın tabancayla vurulup hayatını kaybettiği ve vücudunda da üç mermi girişi olduğu, aynı tabancayla öldürülen Dayana Dvizova’nın vücudunda ise iki mermi girişi olduğu belirlendi. Olayın ardından şüpheli A.K.’nin tabancayı çöp konteynerine attığı belirtildi.

Anne İrina Dvizova, 49 yaşındaydı.

Genç kız Dayana İvinova, 15 yaşındaydı.

Genç kız Dayana Dvizova, 15 yaşındaydı.

Anne ile kızını velayet için öldürmüş

Hayatını kaybeden Irina Dvizova’nın müşterek çocukları M.K.’nın velayetini almak isteyen eski eşi A.K.’yle bu yüzden anlaşmazlık yaşadıkları, 2022 yılında A.K. hakkında uzaklaştırma kararı verildiği anlaşıldı. Irina Dvizova’nın başvurusuyla M.K. için 2023 yılında da A.K. hakkında altı ayrı dosyada uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına karar verildiği, ancak şüphelinin bu sürede Türkiye’de olmadığı belirtildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformunun verilerine göre Türkiye’de 2023 yılında 364 kadın cinayeti işlendi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nden 72 saat sonra... Üç cinayetKadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nden 72 saat sonra… Üç cinayet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.