Mafya, MHP’li vekilin çakarlı makam aracını kullanıyormuş

Cezaevinden tahliye olduktan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz’ın, MHP'li bir milletvekilinin çakarlı aracını kullandığı ortaya çıktı.

Gündem 13 Eylül 2024

Cezaevinden tahliye olduktan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz’ın, çakarlı makam aracı kullandığı ortaya çıktı.

“Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve tehdit gibi” suçlar nedeniyle 17 yıl cezaevinde kalan Kürşat Yılmaz, 2021 yılında tahliye edilmişti.

T24 yazarı Tolga Şardan, Kürşat Yılmaz’ın geçen haftaki Konya ziyaretinde kullandığı çakarlı makam aracının MHP milletvekiline ait olduğunu yazdı.

Yılmaz’ın makam koltuğundan indiği aracın MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal adına ruhsat kaydının bulunduğu ifade edildi.

Yazının ilgili kısımları şöyle:

“Ülkücü camia içinde yetişen Yılmaz’ın suç dosyası geçmişinde Banker Kastelli adıyla bilinen Cevher Özden’in vurulması, Endüstri Holding’in yağmalanması, Eski Kuşadası Belediye Başkanı Lütfü Suyolcu’nun öldürülmesi gibi olaylar mevcut.

Daha önce üç kez Bulgaristan’da yakalanıp Türkiye’ye getirilip yargılanan Yılmaz, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlardan 66 yıl hapis cezası aldı. Yılmaz, avukatlarının yaptığı yeniden yargılama talebi sonrasında 2021’de cezaevinden tahliye oldu.

Avukatı Hasan Özay, Yılmaz’ın tahliye olduğu 30 Ekim 2021 gecesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘Güvenlik sebebiyle gece yarısından sonra, erken bir saatte tahliye oldu. Saat 08.00’de bekliyorduk ancak bu şekilde tahliye gerçekleşti. Kendisi 17 seneden beri, 2005 yılından beri hapis yatmaktadır. Aldığı kesinleşen hapis cezası 66 yıldı. Bizim bu sene Mayıs ve Haziran’da yaptığımız hukuk mücadeleleri sonucu haksız olan cezanın 35 senelik bir kısmını iade-i muhakeme yoluyla tekrar yargılanıp, beraat kararı verilip, kesinleşmek suretiyle bu ceza ortadan kaldırıldı. Kalan ceza yönünden de hukuka uygun, hak edilen, zamanında bir tahliye gerçekleşti. Başka bir sebep yok. Bu karar haziran ayında alınmıştı. Hazirandan beri süresinin dolmasını bekliyorduk. Süresi doldu ve bitti.’

FETÖ kumpası mağduru olduğu gerekçesiyle yeniden yargılanan Yılmaz, o günden sonra sosyal medya hesabı üzerinden kimi zaman farklı kişileri eleştiri görünümünde tehdit etti.

Yılmaz, kısa süre önce Konya’daydı. ‘Gör Konya’yı, gez dünyayı’ misali Konya’ya gelen Yılmaz, şehirde “çakarlı” bir araç kullandı. Yılmaz’ın Konya ziyareti sırasında ‘çakarlı makam’ aracı kullanması sosyal medyaya düştü ancak pek dikkate alınmadı. Zira, kendisi gibi organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yargılanarak hüküm giyen ve 16 yıldır cezaevinde bulunan, 2020’deki yeni infaz düzenlemesi kapsamında tahliye edilen Alaaddin Çakıcı’nın da ‘çakarlı makam aracı’ kullandığı gündeme geldi.”

MHP’li vekilin çıktı

“Tahliyesinden sonra 2021’de Kırıkkale’nin Keskin ilçesi adliyesine gelen Çakıcı’yı taşıyan ‘çakarlı ışık ve ses sistemine sahip’ olan araca Kırıkkale Emniyeti’nce para cezası kesildi. Çakıcı’nın kullandığı çakarlı aracın konvoyda yer alan bir kişiye ait olduğu özel ışık ve ses sistemi kullanma yetkisi olmadığı anlaşıldı. Konya’da ziyaretlerde bulunan Yılmaz ise Çakıcı’nın konumunu bir üst katmana taşıdı.

Yılmaz’ı kente getiren aracın MHP milletvekiline ait olduğu ortaya çıktı. Görüntülerde Yılmaz’ın makam koltuğundan indiği 34 XXX 01 (kişisel verilerin korunması amacıyla plakanın harf grubu özellikle belirtilmedi. Y.N.) plakalı aracın, Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal adına ruhsat kaydının bulunduğu anlaşıldı.
Yılmaz’a tahsis edilen ve içinde Milletvekili Konal’ın olmadığı görüntülere yansıyan makam aracına, yürürlükteki Koruma Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre herhangi bir ceza uygulanması mümkün değil.

İçinde hakkında koruma kararı bulunan milletvekili olsun olmasın, araçları da milletvekilinden doğan hakla otomatik şekilde koruma kalkanına sahip.
Kolluk görevlilerince; durdurulması, aranması ve ceza uygulanması olanağı yok. Yılmaz, kimsenin kendisine karışmadığı ortamda rahatça dolaşma imkanına sahip.
Tabii, Yılmaz’ın hakkındaki davalardan beraat ettiği göz önüne alındığında sıradan bir yurttaştan farkı olmadığı söylenebilir.
Bildiğim kadarıyla, Yılmaz hakkında koruma kararı yok.”

Çakıcı'dan sonra Kürşat Yılmaz da Bahçeli'yi ziyaret ettiÇakıcı’dan sonra Kürşat Yılmaz da Bahçeli’yi ziyaret etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.