Mahalleyi uyaran muhtar yarım milyon dolandırıldı

Aksaray'daki bir mahallenin muhtarı, tüm mahalleyi telefon dolandırıcılarına karşı uyarırken tuzağa kendi düştü. Telefondaki sese inanan muhtar yaklaşık 500 bin lira borcu nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Gündem 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Aksaray’daki Nakkaş Mahallesi muhtarı Kamil Bayrak, mahalle sakinlerini telefon dolandırıcılarına karşı uyarıyordu. Ancak Ocak ayında dolandırıcıların tuzağına düştü ve ‘Cumhuriyet Başsavcılığından arıyoruz’ sözlerine inandı. Bayrak’ın anlatımına göre; telefondaki ses ‘Muhtarım büyük bir operasyon yapıyoruz, operasyona sizi de dahil edeceğiz’ dedi. Bayrak’ın bu sözlere cevabı önce “Ben 15 yıllık muhtarım. Ben senin savcı olduğuna nasıl inanayım” oldu. Ancak karşı taraf büyük bir operasyon yaptıklarını ve operasyona muhtarı da davet edeceğini söyledi. Üstelik bir de tehdit etti: “Seni bir imzayla görevden alırım. Benim sicil numaramı yaz ve polisi ara teyit et, ben de konuşmayı hoparlörden dinleyeceğim.”

Bu sözlerin ardından dolandırıcıya inanan muhtar söylenenleri de harfiyen uyguladı. Telefondaki sesin planı da adım adım işlemeye başladı. Muhtar Bayrak’a operasyon kapsamında devlete ait paradan hesabına para aktaracaklarını söyleyip, hesap bilgilerini aldı. Sonra bu şekilde bir şebekeyi çökerteceklerini söyleyerek çalıştığı bankaların isimlerini de istedi. Muhtar Bayrak da hesap numarasını ve şifresini söyledi. Bunların karşılığında dolandırıcılar ona sessiz olmasını söyledi.

“Sonra benim hesap bilgilerim doğrultusunda bankalardan kredi talebinde bulunmuşlar. Sonra iki bankadan beni aradılar. Ben de kredi için bankadan arayanlara onay verdim. Bir bankadan 210 bin diğer bankadan da 160 bin lira 24 ve 36 ay vadelerle kredi çektim. Bu paraları da yönlendirdikleri hesaba yatırdım. İki gün boyuncu dolandırıcılar sürekli beni aradı” diyen Bayrak, para dolandırıcıların hesabına geçtikten sonra bir daha kendisini arayan numaraya ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan Bayrak şikayetçi oldu ancak henüz dolandırıcılar bulunamadı. Yaklaşık 500 bin lira borçlanan muhtar, kredi borcunu nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

 

Borsa dolandırıcıları Fatih Altaylı ile Bilal Erdoğan'ın adını kullanıyorBorsa dolandırıcıları Fatih Altaylı ile Bilal Erdoğan’ın adını kullanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.