Maraş’ta yangın evlere sıçradı; Bursa’da dağın etekleri kül oldu

Aşırı sıcaklarla birlikte orman yangını haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Daha 1 hafta önce yangınla boğuşan Maraş’ta yine yangın çıktı; alevler evlere sıçradı. Bursa’da ise Uludağ eteklerinde çıkan yangın, güçlükle kontrol altına alındı.

Gündem 24 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Orman yangınları ülke gündemindeki yerini korumaya devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi ile Bursa’daki Uludağ eteklerinde dün orman yangını çıktı. Karadan ulaşımın olmadığı Bursa’daki yangın havadan müdahaleyle 3 saatte kontrol altına alınırken Kahramanmaraş’ta yangının evlere sıçradığı bildirildi.

Maraş’taki yangının yerleşim yerine doğru rüzgar nedeniyle hızlıca seyretmesi endişe yarattı.

Kahramanmaraş’taki yangın, Onikişubat ilçesi Kılavuzu mevkii Kazma Bağları bölgesindeki ormanlık alanda çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangına ihbar üzerine çok sayıda ekip sevk edildi. Havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği yangını söndürme çalışmalarının aralıksız sürdüğü ifade edildi.

Karadan ulaşım sağlanamadı

Kahramanmaraş’ın ardından Bursa’dan da kötü haber geldi. Yangın, saat 16.30 sıralarında Yıldırım ilçesi Balaban Mahallesi’ndeki ormanda çıktı.

Uludağ eteklerinde başlayan yangınla birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi.

Bölgeye karadan ulaşım sağlanamazken, alevlere yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildi. Yangın 3 saatlik yoğun çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Muğla’da yangın makilik alandan ormana sıçradı

Dün Muğla da yangınla boğuştu. Saat 20.00 sıralarında Seydikemer Kumluova mevkisindeki makilik alanda yangın çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle bozuk ormana sıçradı.

Ormana sıçrayan alevler bir anda büyüdü ve yerleşim yerlerinin çok yakınına ulaştı. Vatandaşlar alevleri endişeyle izledi.

Bölgeden yükselen alevleri görenlerin durumu bildirmesi üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler sarp arazideki yangına güçlükle müdahale ederken, havanın kararması nedeniyle bölgeye gece görüşlü helikopter istendi. Yangına, 15 arazöz 6 su tankeri 3 dozer 6 yer ekibi ile birlikte 206 personelle müdahalenin sürdüğü bildirildi.

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, “Makilik alanda başlayan yangına tüm ekipler müdahale ediyor. Gece görüşlü helikopter takviyesi istedik. Bizde belediye olarak tüm ekiplerimizi buraya yönlendirdik” dedi.

‘Çeşme kundakçısı’nın yangın başlatırken görüntüleri çıktı‘Çeşme kundakçısı’nın yangın başlatırken görüntüleri çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.