Hindistan değil İstanbul: Maymun saldırısında iki yaralı

İstanbul Büyükçekmece’de başıboş dolaşan bir maymun, sokak sokak gezdi ve gördüğü insanlara saldırdı. 2 kişiyi hastaneye kaldırılacak kadar yaralayan maymun, sahibini görünce kucağına atladı. Maymun ve sahibi, olay yerinden kayboldu.

Gündem 29 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Son günlerde sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelen İstanbul, bu kez “bu da oldu” denecek tarzda bir olayla haber ajanslarında boy gösterdi.

Büyükçekmece’de başıboş şekilde dolaşan maymun, sokakta geçenlere saldırdı. Yaralanan iki kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken, bir evin içine giren maymun sahibinin gelmesiyle ortadan kayboldu.

Olay, dün 16.00 sıralarında Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Sokakta başıboş bir şekilde dolaşan maymun yoldan geçenlere saldırmaya başladı. Maymunu görenler korkup kaçarken, dört katlı binanın ikinci katına kadar tırmanan maymunun, balkondan evin içine girerek evi dağıttığı anlar ev sahibi tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Sokakta panik yaratan maymunun, sığındığı evin bulunduğu apartman bir anda boşaldı. O anlar böyle görüntülendi.

‘Nermin Teyze’yi baya bir darp etmiş’

Maymunun sahibi olduğu iddia edilen kişiler maymunu alarak olay yerinden uzaklaştı. Maymunun saldırısına maruz kalan üç kişiden ikisi olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Maymunun girdiği evin sahibi Metin Tunçel, “Telefon geldi, maymun eve girmiş. Koşa koşa geldik, evi dağıtmış zarar vermiş. Alt kat komşumuzu darp etmiş. Ambulans ile kaldırmışlar. Durum bu, maymunu arıyoruz yani. Evet, çevredekileri de ısırmış. Benim bildiği alt kat komşumuz var Nermin teyze, onu baya bir darp etmiş ambulans ile hastaneye kaldırmışlar. Bir de komşularımız var, onların da ayaklarından ısırmış. Sonra sahipleri gelip, kucağına gitmiş sahibinin sonra da kaçmışlar” dedi.

E.T. filminin hikayesi gibi: Minik Sümeyye'nin arkadaşı maymun Şakir yakalanıp götürüldü, Sümeyye arkasından ağladıE.T. filminin hikayesi gibi: Minik Sümeyye’nin arkadaşı maymun Şakir yakalanıp götürüldü, Sümeyye arkasından ağladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.