Melek Mosso istifasının ardından belediye başkanı helallik istedi

Melek Mosso'yu belediyesinin etkinliğine davet eden başkan Cüneyt Yüksel istifa etmişti. Günler sonra açıklama yapan eski başkan yol arkadaşlarından helallik istedi.

Gündem 18 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu yılki Uluslararası Kiraz Festivali’ne Melek Mosso damgasını vurdu. Ayrıca 157.’si düzenlenen bu festivalin sonucunda Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel istifa etti. Olayın başlangıcı ise yine sosyal medyaya dayanıyor. Melek Mosso bir süre iktidara karşı tepkileriyle gündeme geliyordu ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel de AK Partiliydi. AK Partili belediyenin etkinliğinde Mosso sahne alınca AK Patili hesaplar ve iktidara yakın gazetelerde çalışanlar belediye başkanını adeta topa tuttu. Oysa Melek Mosso sahnede tepkileri için özür dilemişti ve kutuplaşma olmamasını dilemişti. Ancak gelişmelerden anlaşıldığı üzere Melek Mosso’nun özrü iktidar tarafından kabul görmemişti.

Belediye başkanlığından istifa eden Yüksel, konuya ilişkin sessizliğini bozdu ve “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, AK Parti Tekirdağ teşkilatlarında 2009 yılından bu yana hiç ara vermeden; ilçe başkan yardımcılığı, il başkan yardımcılığı, ilçe başkanlığı ve il başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Süleymanpaşa Belediye Başkan adayı olarak gösterildim” sözleriyle başlayan bir açıklama yaptı.

Ak Partili başkan Melek Mosso konserini iptal etmediği için istifa etmek zorunda kaldıAk Partili başkan Melek Mosso konserini iptal etmediği için istifa etmek zorunda kaldı

“Bizler, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devletimize ve milletimize hizmet etmek için gerektiğinde mevcudiyetini dahi feda etmeyi göze alarak yola çıkmış insanlarız” diyen Yüksel açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Bu yolda, birlikte mücadele etmekten onur duyduğum dava arkadaşlarımı üzmek ya da kırmak asla aklımdan geçmemiştir. Bu nedenle kendilerinden tekrar helallik istiyorum. Konserde sanatçının özür dilemesi sonrasında anlık olarak yaşananların, teşkilatlarımızın hassasiyetlerine dokunmuş olması dolayısıyla, canımdan aziz bildiğim milletimden özür dileyerek; Cumhurbaşkanımızın, büyük ve güçlü Türkiye hedefi ile ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunda, daha fazla ülkemin gündemini meşgul etmemek adına, onurla hizmet ettiğim Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevimden feragat ettiğimin bilinmesini isterim. Esas olan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devlete ve millete sadakatle hizmet etmek, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktır.”

O krizden sonra bir şeyler değişti... Menajerlerden 'Eda Ece kuralı'O krizden sonra bir şeyler değişti… Menajerlerden ‘Eda Ece kuralı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.