Metroda Suriyeli çocuğu döven saldırgan yakalandı

İstanbul'da bir metroda Suriyeli çocuğu döven ve ırkçı hakaretler eden saldırgan yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya olayın Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda meydana geldiğini söyledi.

Gündem 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Olay anından bir kare.

İstanbul’da geçen hafta yaşanan ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran bir olayla ilgili soruşturulma başlatıldı. İnfiale neden olan konu bir videonun sosyal medyada yayılmasıyla başladı. Videoda metroda küçük bir çocuğun dövüldüğü anlar vardı. Çocuk Suriyeliydi ve birkaç kişi dışında kimse çocuğun dövülmesine engel olmuyordu.

Olayın hemen ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını ve saldırganın yakalanması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Tunç yaptığı açıklamada “Masum bir çocuğa hangi sebeple olursa olsun fiziksel şiddet uygulanması kabul edilemez. Irkı, rengi, dili ne olursa olsun, insan onuruna saygı, temel değerlerimiz arasındadır” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’da metroda yabancı uyruklu bir çocuğa saldırıda bulunan kişinin dün gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada metroda yabancı uyruklu bir çocuğa şiddet uygulayan kişiyle ilgili görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince incelendiğini belirtti.

Yapılan araştırmada olayın Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda meydana geldiğinin, çocuğa şiddet uygulayan kişinin 41 yaşındaki D.A. olduğunun tespit edildiğini aktaran Yerlikaya “Şüpheli şahıs bugün gözaltına alınmıştır. Çocuklar dünyanın en masum varlıkları, en büyük zenginliğimizdir. Çocuklara yönelik şiddet asla kabul edilemez” dedi.

Metroda toka satan Suriyeli çocuğa şiddet: Soruşturma başlatıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.