Millet Bahçesi’nde ata tecavüz: Nasıl oldu? İhmal var mı? Sorumlusu kim? Olayın arka planını araştırdık

Ankara Mamak Belediyesi’ne bağlı Millet Bahçesi’nde bir ata tecavüz edildi. Ankara Barosu ve hayvanseverler şikayetçi oldu. 10Haber’e konuşan belediye yetkilisi işletmenin kiracıları olduğunu ve soruşturma başlattıklarını söyledi. Avukat Gürsoy ise “İşletme kapatılacak mı?” diye sordu.

Gündem 25 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ankara’da Mamak Belediyesi’ne bağlı Üreğil Millet Bahçesi’nde bulunan bir at çiftliğinde midilli cinsi bir ata tecavüz edildi. Çocuk olduğu öğrenilen tecavüzcüler o anları kayıt altına aldı ve olay videonun ortaya çıkmasıyla kamuoyuna yansıdı. Ankara Barosu ve DİHKONFED yetkililer hakkında şikayetçi oldu.

Olayı sosyal medya hesaplarından gündeme getiren Doğa İnsan Hayvan Koruma ve Bilgilendirme Konfederasyonu Kurucular Kurulu Başkanı (DİHKONFED) Haydar Özkan ve Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Tuğba Gürsoy, Kayaş karakoluna giderek durum hakkında şikayetçi oldu. 10Haber olayın arka planına ve detaylarına ulaştı.

Mamak Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü Firdevs Elif Şener Saka

Mamak Belediyesi: Firmayla görüştük, gerekli uyarıları yaptık

10Haber’e konuşan Mamak Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü Firdevs Elif Şener Saka, işletmenin kiracıları olduğunu söyledi. Saka, Jetsa isimli işletme hakkında idari soruşturma başlatıp başlatmadıklarına dair soruya ise “Bizim Millet Bahçemizin içerisinde. Herhangi bir şey olduğunda bize haber gelir. Bekçilerimiz falan orada bizim. Orası bizim kontrolümüzde bir yer ama üst tarafı açık. Biz gerekli denetimleri yapıyoruz, soruşturma başlatacağız. Biz zaten firmayla görüştük, gerekli uyarıları yaptık. Kendi içimizde de gerekli işlemleri yapıyoruz” diye konuştu.

Saka olayın nasıl olduğunu ise “Olay olduktan bir gün sonra olayı öğreniyorlar. Arkasından hemen şikayetçi oluyorlar ve uzlaşma istemiyorlar. O günde zaten çocuğu buluyorlar, gerekli işlemler yapılıyor. Olay şu anda adli vaka durumunda. Daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 9.Bölge Müdürlüğü geldi bugün, tutanaklarını tuttular” sözleriyle anlattı.

Tecavüzcülerin işletmede sigortasız çalışan çocuklar olduğu iddiasını sorduğumuz Saka “Çocuk videoda net bir şekilde görülüyor, çalışan falan değil. İçeriye zorla giriyor. Zaten gece geliyor, kilidi falan kırıp atı çıkartıyor ve olay o şekilde gerçekleşiyor. Zaten oradaki oyuncaklara, elektrik panosuna da zarar veriyor. İşletme bunu fark edip araştırıyor, sonra ellerine video ulaşıyor, o şekilde şikayet ediyorlar” yanıtını verdi.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Tuğba Gürsoy

İşletme sahibi kimin babası?

Olay yerine giden ve incelemelerde bulunan Tuğba Gürsoy ise işletmenin verdiği bilgilerle ilgili bir takım çelişkiler olduğunu söyledi ve “Kamera bir noktada var. Kamera bu şahısların girdiği yeri görmüyor diyorlar. Kameranın olaydan sonra mı takıldığını da bilmiyoruz” dedi.

Ayrıca Gürsoy, işletme sahibinin Çevre Koruma Daire Başkanlığı’nda bir müdürün babası olduğu iddialarının kendisine iletildiğini söyledi. Gürsoy, “Bu işletme kapatılacak mı?” diye de sordu.

Ankara Barosu ve DİHKONFED yetkililer hakkında şikayetçi oldu

İzlerken utandık, paylaşırken utandık

DİHKONFED Başkanı Haydar Özkan “İzlerken utandık, paylaşırken utandık” diyerek sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Özkan, “İzlerken utandık, paylaşırken utandık. Söyleyecek söz bulamıyoruz. Bunları paylaşırken de insanlığımızdan utanıyoruz. Maalesef bu sapıklar içimizde! Bebeğe de yapıyorlar, hayvanlara da yapıyorlar. Kanun çıktı mı çıktı! Bu sapıklara en üst sınırdan ceza verilmeli” diye konuştu.

Köpeğe tecavüz ederken yakalandı, “Üstüne düştüm, zaten iktidarsızım” dediKöpeğe tecavüz ederken yakalandı, “Üstüne düştüm, zaten iktidarsızım” dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.