Milli kick boksçu silahlı saldırıda öldürüldü

Milli Kick Boksçu Caner Tikicieri iki grup arasında alacak verecek meselesinden çıkan tartışmada silahla vurularak öldürüldü.

Gündem 10 Eylül 2024

İstanbul Ataşehir’de araba satın alan Milli Kick Boksçu Caner Tikicieri iki grup arasındaki kavgada silahla vurularak öldürüldü. Alacak verecek meselesinden kaynaklandığı iddia edilen cinayetle ilgili üç kişi gözaltında.

Olay 3 Eylül’de Ataşehir Aşık Veysel Mahallesi’nde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Kick Boks Federasyonu Üyesi, Milli Kick Boksçu ve antrenör Caner Tikicieri bir süre önce yeni bir araba satın aldı.

İddiaya göre arabayı satın aldığı kişilere yaklaşık 250 bin lira borcu oldu. Bu borç nedeniyle husumet oluştu.

Olay günü Caner Tikicieri ve alacaklı Halil G. ile birkaç arkadaşı konuşmak için bir araya geldi. Konuşma kısa sürede kavgaya, ardından silahlı çatışmaya dönüştü. Halil G. silahla Tikicieri’nin başına ateş etti.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre Caner Tikicieri yere yığıldı. Onun arkadaşı Buğra Ş. de Halil G.’ye ateş etti. Kafasını mermi sıyıran Halil G. hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan Caner Tikicieri hayatını kaybetti.

“Yanlışlıkla öldü” savunması

Olay yerine gelen polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan şüpheli Halil G. ifadesinde silah kullanmadığını iddia etti. Halil G.’nin “Caner’e araba sattım, bir miktar alacağım kaldı. Bu mesele yüzünden kavgalıydık. Konuyu görüşmek üzere olay yerinde buluştuk. Tartışma çıktı, Caner’in arkadaşı Buğra bana ateş etti, o sırada yanlışlıkla Caner’i de vurdu. Ben olayda silah kullanmadım” dediği öne sürüldü.

Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro Dedektifleri görgü tanığının da ifadesinde başvurdu. Tanık ifadesinde olay yerinde kavga sesi duyarak dışarıya çıktığını, iki grubun kavga ettiğini Halil G.’nin Caner Tikicieri’ne ateş ederek yaraladığını, daha sonra Buğra Ş.’nin de Halil G.’yi yaraladığını söylediği öne sürüldü.

Elde edilen bilgiler ışığında olayda silah kullanan Halil G. ile beraberindeki 19 yaşlarındaki Muhammed Y.G. ve Kadir G. gözaltına alındı. Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

'Cübbeli Ahmet'e saldırı‘Cübbeli Ahmet’e saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.