Milyonluk vurgun: Sahte Togg sitesiyle dolandırdılar

Dolandırıcılar bu kez de vatandaşların Togg heyecanını fırsata çevirdi. Sahte internet sitesiyle çok sayıda kişinin parasını çalanlar milyonluk vurgun yaptı.

Gündem 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yerli elektrikli otomobil markası Togg ön sipariş başvurularını 16 Mart’tan itibaren almaya başladı. Çok sayıda vatandaş da  Togg siparişi için sıraya girdi. Ancak dolandırıcılar bir internet sitesi kurdu ve vatandaşlar Togg siparişi için para yatırdığını zannederken suç şebekesine bağlı hesaplara binlerce lira aktardı.

Togg almak için kayıt olduğu internet sitesinden bir banka hesabına 60 bin lira yatıran E.E., dolandırıldığını anlayınca şebeke açığa çıktı. E.E. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etti ve Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, E.E.’nin para gönderdiği hesabın sahibinin Y.Ç. olduğunu belirledi.

Polis, parayı çekmek için bankaya giden Y.Ç. ve O.T. ile zanlıları yönlendirdiği öne sürülen E.M’yi Ankara’da düzenlenen operasyonla yakaladı. Şüpheli hesap sahiplerinden S.K. de İstanbul’da gözaltına alındı.

Şüphelilerin banka hesaplarındaki incelemede farklı illerden 21 kişinin toplam 1 milyon 316 bin 500 lira gönderdiği tespit edildi, mağduriyetin önlenmesi için hesaplara bloke konuldu. Mersin’e getirilen Y.Ç, O.T. ve E.M, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, İstanbul’da adliyeye götürülen S.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Togg'un küçüğünün 'deposu' 418, büyüğünün 'deposu' 707 liraya dolacakTogg’un küçüğünün ‘deposu’ 418, büyüğünün ‘deposu’ 707 liraya dolacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.