Minibüs tacizcisi yakalandı: 26 suç kaydı var

Cezaevinden izinli çıkan ve minibüste bir kadını taciz eden zanlı yakalandı. Taciz anını kaydeden cesur kadının tepkisi sosyal medyada yankı uyandırdı. Şüphelinin dokuzu cinsel suç olmak üzere 26 suç kaydı var.

Gündem 17 Ekim 2024
Fotoğraf: AA

Ankara’da bir minibüste genç kadını taciz ettiği öne sürülen şüpheli polis operasyonuyla kısa sürede yakalandı. Zanlının cezaevinden izinli çıktığı ve geçmişinde 26 ayrı suç kaydı olduğu tespit edildi. Bu suçlardan dokuzunun da ‘cinsel taciz ve cinsel saldırı’ ile ilgili olduğu ortaya çıktı.

Olay sosyal medyada paylaşılan bir video ile gün yüzüne çıkmıştı. Ankara’da AŞTİ-Sincan hattında minibüsle seyahat eden genç bir kadın yanına oturan bir kişinin tacizine uğradı. Durumu fark eden kadın anında cep telefonunu çıkararak taciz anını videoya kaydetti. Kadının tepkisi sosyal medyada hızla yayıldı ve olay bir anda gündem oldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü sosyal medyada yer alan bu görüntüler üzerine hızla harekete geçti. Ekipler görüntüleri inceleyerek tacizciyi tespit etti ve arama başlattı. Şüpheli Ö.S. kısa sürede Altındağ’da yakalanarak gözaltına alındı.

26 suç kaydı çıktı

Yakalanan zanlı Ö.S.’nin geçmişi adeta suç dolu. dokuzu ‘cinsel taciz ve cinsel saldırı’ olmak üzere tam 26 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Zanlının cezaevinden izinli çıktığı da belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü, adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Kadının cesur tepkisi

Yaşadığı travmatik olaya rağmen genç kadın cesur şekilde tepki göstermiş ve taciz anını videoya alarak kamuoyuna duyurmuştu. Bu da toplumsal hassasiyetin önemini yeniden hatırlattı. Kadınların kamusal alanda güvende hissetmesi gerektiği gerçeği bir kez daha gündeme geldi.

Kadının videosu ve olaya gösterdiği cesaret tacize uğrayan diğer kadınlar için de örnek. Toplumun her kesiminden gelen destek bu tarz suçların cezasız kalmaması gerektiği çağrılarını daha da güçlendirdi.

‘Dokundum ama cinsel amaçlı değil’ diyen tacizci akademisyene hapis cezası‘Dokundum ama cinsel amaçlı değil’ diyen tacizci akademisyene hapis cezası

 

Tacizci sanılıp dövülerek öldürülmüştü: Katillerine ceza indirimi geldiTacizci sanılıp dövülerek öldürülmüştü: Katillerine ceza indirimi geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.