MİT, Irak’ın kuzeyinde iki PKK sorumlusunu öldürdü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) PKK’nın toplumsal alan sorumluları olan 'Berfin Roj' kod adlı Caize Selber ile 'Tekoşin Dilgeş' kod adlı Emine Ulaş'ı Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de öldürdü.

Gündem 20 Ekim 2024
Emine Ulaş(solda), Caize Selber (sağda)

Milli İstihbarat Teşkilatı ve kolluk kuvvetleri son aylarda PKK’nın yöneticilerine operasyonları sıklaştırdı. MİT bu kez de nokta operasyonla örgütün toplumsal alan sorumlularını öldürdü.

Aslen Siirtli olan ‘Berfin Roj’ kod adlı Caize Selber 1999’da İstanbul’dan PKK’nın kırsal kadrolarına katıldı. Tunceli ve Erzurum’da faaliyet yürüten Selber 2022 yılına kadar Kandil, Asos, Zap, Mahmur, Haftanin ve Hakurk alanlarında silahlı ve ideolojik faaliyetlerde bulundu. Örgütünün parti merkez okulunda eğitim alan Selber son olarak Süleymaniye’deki toplumsal alan faaliyetlerinde bulundu.

MİT, PKK bölge sorumlusu Metin Dinç’i öldürdüMİT, PKK bölge sorumlusu Metin Dinç’i öldürdü

1992 yılında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen ‘Tekoşer’ kod adlı Abdi Ulaş’ın kız kardeşi olan ‘Tekoşin Dilgeş’ kod adlı Emine Ulaş da örgüte 1999’da katıldı. Uzun yıllar Tunceli’de silahlı faaliyet gösterdi, güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi ve yol kesme eylemlerinde bulundu. Irak’ta Hakurk, Zap, Avaşin, Metina ve Kandil’de sorumlu seviyede faaliyet gösterdi. Örgüt içerisinde gençlik, sağlık, eğitim ve toplumsal alan faaliyetlerinde yer aldı.

MİT tarafından yürütülen hassas çalışmalar sonucunda her ikisinin örgüt üst düzey yöneticileriyle yakın ilişki içinde olduğu öğrenildi. Aldıkları talimatlar doğrultusunda bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladıkları, toplanan meblağı güvenlik güçlerine saldıracak kadro temini çalışmalarında kullandıkları, örgüte lojistik destek sağladıkları, ayrıca örgüte katılacak gençleri tespit ve teşvik ettiği, ideolojik propaganda ile ikna ettiği ve Türkiye’deki gençlik yapılanması üyelerine eylem amaçlı talimatlar ilettiği de tespit edildi. Haklarında terörden nitelikli aranma kaydı bulunan Selber ve Ulaş MİT’in hedef listesinde yer alıyordu. Adım adım izlenen iki isme düzenlenecek operasyon için en uygun an beklendi. Yerleri tespit edilen Selber ve Ulaş Irak’ın Süleymaniye kentinde MİT’in nokta operasyonuyla öldürüldü.

MİT, PKK’nın Tel Rıfat sorumlularını öldürdüMİT, PKK’nın Tel Rıfat sorumlularını öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.