MİT ve polisten FETÖ operasyonu: Gülen’in firari yeğeni gözaltında

MİT ve polis FETÖ’ye yönelik operasyonlara devam ediyor. Fetullah Gülen'in yeğeni Selman Gülen, eşi, kayınpederi ve kayınvalidesiyle birlikte İstanbul Sancaktepe'de gözaltına alındı.

Gündem 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından tam 7 yıl geçti. Terör örgütü FETÖ’ye yönelik operasyonlar 7. yılında da devam ediyor. Örgütün tepe kadrolarının verdikleri ifadeler, teknik ve fiziki takip yeni operasyonlara kapı aralıyor.

Önceki gün de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, MİT ve İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullah Gülen’in firari yeğeni ve aileni gözaltına aldı.

MİT ve polis Fethullah Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’in, hakkında yakalama kararı bulunan firari oğlu Selman Gülen ile eşi Nur Gülen, kayınpederi Bekir Öztürk ve kayınvalidesi Mine Öztürk ile Sancaktepe’de bir evde kaldığını tespit etti.

Aziz Yıldırım'dan FETÖ'cü savcılar açıklaması: Zekeriya Öz hariç hepsi içiyorduAziz Yıldırım’dan FETÖ’cü savcılar açıklaması: Zekeriya Öz hariç hepsi içiyordu

Uzun süre yapılan fiziki ve teknik takibin ardından önceki gece söz konusu adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda Selman Gülen, Nur Gülen, Bekir Öztürk ve Mine Öztürk yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda, adreste yapılan aramalarda örgütsel doküman, dijital materyal, 14 bin ABD Doları, 560 Estonya kronu ve 2 sahte pasaport ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Şüphelilerin yakalandıkları adreste yaklaşık bir yıldır saklandıkları, Fethullah Gülen’in talimatı ile Bank Asya’ya para yatırdıkları, ‘FETÖ’nün dernek ve vakıflarında yönetici pozisyonunda görev aldıkları, örgütün tepe yönetiminde bulunanlar ile irtibatlı oldukları, haklarında örgüt mensubu olduklarına yönelik beyanlar bulunduğu tespit edildi.

Selman Gülen’in halen ‘FETÖ’nün güncel finans yapılanmasında faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Sınav sorusu dağıtan FETÖ’cülere şafak operasyonuSınav sorusu dağıtan FETÖ’cülere şafak operasyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.