‘Seni MİT’e alalım’ yalanıyla çocuk istismarı: Emekli albay dinlendi

Konya'da MİT'te çalışma vaadiyle bir çocuğa tuzak kurduğu iddia edilen iki okul müdürü ve bir elektrikçinin duruşmasında emekli albay tanık olarak dinlendi. Emekli albay elektrikçinin kendisini yemeğe davet ettiğini, onun yemekteki tavırlarına tepki gösterdiğini anlattı.

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Konya’da lise müdürü Harun Avcu geçen kasım ayında son sınıf öğrencisi G.A. isimli kız öğrenciye MİT’e memur olması teklifi iletti. İddiaya göre Avcu, öğrencisini evli ve 3 çocuk babası elektrikçi Ahmet Mandal’la tanıştırdı ve G.A. günlerce cinsel istismara maruz bırakıldı. G.A.’nın yaşadıklarını ailesine anlatması ve şikayetçi olunması üzerine Ahmet Mandal gözaltına alındı, 25 Kasım 2022’de ‘çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuklandı. Aynı okuldaki K.K. adlı başka bir kız öğrenci de Mandal’ın tacizine uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu. Soruşturma kapsamında okul müdürü Harun Avcu ve Ahmet Mandal’ın öğrenciyle dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü Asuman Sahar Koleri de tutuklandı.

Emekli albay tanık olarak dinlendi

Elektrikçi Ahmet Mandal ve okul müdürleri Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri hakkında ‘cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçlarından 37’şer yıla kadar hapis; tutuksuz sanıklar A.A., M.K., B.K., H.K. için de ‘cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından hapis cezası istendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen idari soruşturma kapsamında iki okul müdürü de memurluktan ihraç edildi. Konya 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dördüncü duruşmada o dönem Askeralma Bölge Başkanı emekli albay M.D. tanık olarak dinlendi.

‘Kız hep sana baktı, yardım istiyor gibiydi’

Emekli Albay M.D. Harun Avcu’yu öğrenci velisi olarak tanıdığını söyleyip 16 Kasım 2022’de tutuklu sanıklar ile öğrencilerin bir arada olduğu yemek programını anlattı. Aktardığına göre Harun Avcu oğlunun okulundaki beden eğitimi öğretmeniydi. Ahmet Mandal ise Harun Avcu ile kendisini birkaç kez ziyaret etmiş,onu da bu ziyaretlerle tanımıştı. Mandal emekli albayı arayıp yemeğe davet etmiş, yemeğe kimlerin katılacağı sorusuna da “Harun Avcu ve eşi ile okuldan birkaç öğrenci gelecek” yanıtını vermişti. M.D. olayın devamını şöyle anlattı:

“Yemeğe gidince bir sıkıntı olduğunu fark ettim, ancak gitmiş bulundum. Çünkü Ahmet Mandal’ın yemeğe tek geldiğini, Harun Avcu’nun eşi ve çocuğuyla geldiğini gördüm. Harun Avcu’ya Ahmet Mandal’ın neden eşiyle gelmediğini sordum. O da ‘Haberin yok mu? G.A. ile imam nikahı kıydılar’ dedi. İmam nikahı kutlamasından dolayı orada bulunmaktan rahatsız oldum. Ahmet Mandal yemekte G.A.’ya eşi gibi davranıp emirler veriyordu. Buna o anda tepkimi koydum. Ortamdakilere hitaben iyilikten, doğruluktan ve adaletten bahsettim. Daha sonra ayrıldık. Yemekte G.A.’nın davranışları hürmetkardı, ancak sinirliydi. Yemekten ayrılıp arabaya bindiğimizde oğlum bana ‘Baba, kız hep sana baktı. Sanki yardım istiyor gibiydi’ dedi.”

‘Sadece jandarma karakolunda kaldık’

Tutuklu sanık Ahmet Mandal ise 17 yaşındaki G.A.’nın isteğiyle kendisiyle birlikte olduğunu iddia etti. Mandal “Telefonum elinizdedir. G.A.’nın bana attığı resimler vardır. Bana resim atınca aradım ve atmamasını söyledim. Psikolojik tedavi görmekteyim. Psikoloğum G.A.’nın bu yaşta böyle yapabileceğini söyledi. İki gün sonra G.A. imam nikahı istedi. G.A.’yı herhangi bir yere götürdüğüme dair hiç tanık yoktur. Sadece jandarma karakolunda kaldık” dedi.

‘Sürecin böyle olacağını bilemedim’

Harun Avcu ise kendisini “Yanlış yaptım. Milli Eğitim’e bağlı bir okulda müdürlük yapmaya çalışıyorum. Çok şeye dikkat etmem lazım. Sürecin bu şekilde olacağını bilemedim. Huzurunuzda özür diliyorum, tahliyemi istiyorum” diyerek savundu. Asuman Sahar Koleri de suçlamaları reddedip beraatini istedi. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sahte MİT'çiler yakalandı: Güpegündüz adam kaçırıp, fidye istedilerSahte MİT’çiler yakalandı: Güpegündüz adam kaçırıp, fidye istediler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.