MİT’çiyim diyerek dolandırıyordu, 2 elmasla yakalandı

Konya'da kendisini MİT mensubu olarak tanıtan İbrahim Öztapan, üzerinde 2 elmasla yakalandı. Öztapan'ın 1 sene boyunca kral dairesinde kalarak saklandığı ortaya çıktı.

Gündem 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Konya’da kendisini MİT mensubu ve kamuda üst düzey bürokrat olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan ve hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan İbrahim Öztapan polis ekiplerinin takibindeydi. Yapılan çalışmalar sonucu 46 suç kaydı bulunan Öztapan’ın, bir yıldır bir otelde günlük 6 bin lira ödeyerek kral dairesinde kaldığını saptandı. Bu bilgi üzerine araştırmasını derinleştiren polis ekipleri, Öztapan’ın otele, kamuda görevli üst düzey kişilerin akrabası olduğu ve bazı faili meçhul cinayetlerin gizli belgelerini taşıdığı için gerçek ismini kullanamayacağını söyleyerek, İrfan Tansel Sarı ismini kullanarak kaldığını tespit etti.

Polis, 15 Haziran günü kaldığı otelden lüks aracıyla çıkan Öztapan’a operasyon düzenledi. Öztapan gözaltına alınırken, araçta yapılan aramada ‘Oğlumun çantası’ dediği okul çantasından 1 ruhsatsız tabanca, 2 lisanslı elmas, 1 milyon 368 bin TL değerinde sahte 3 çek ele geçirildi. Öztapan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kiralar uçunca sahtekarlara gün doğdu: Kapora dolandırıcılığıKiralar uçunca sahtekarlara gün doğdu: Kapora dolandırıcılığı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.