MİT’ten Kuzey Irak’ta operasyon: İzmir Adliyesi saldırısının talimatını veren terörist etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 6 yıl önce polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu İzmir Adliyesi'ne yönelik saldırının talimatını veren terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Abdulkahar Karasaç'ı Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.

Gündem 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Polis memuru Fethi Sekin ve zabıt katibi Musa Can’ın şehit olduğu 2017’deki İzmir Adliyesi saldırısının talimatını verdiği belirlenen “Alişer Çiya” kod adlı terörist Abdulkahar Karasaç, MİT tarafından takibe alındı.

Söz konusu saldırının planlayıcılarından olan ve Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride aranan teröristin, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde özel güç biriminde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Terörist Karasaç, MİT’ın Irak’ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda etkisizleştirildi.
Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör faaliyetlerine katılan terörist Abdulkahar Karasaç’ın yurt içine yönelik maket uçak ve dron saldırılarının da planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu bildirildi.

İletişim Başkanlığından 'Hakan Fidan'ın yeğeni PKK üyesi' iddiasına yanıtİletişim Başkanlığından ‘Hakan Fidan’ın yeğeni PKK üyesi’ iddiasına yanıt

Fethi Sekin İzmir’deki saldırıyı önlerken şehit oldu

İzmir Adalet Sarayı’nın C Blok girişinde PKK’lı teröristlerce 5 Ocak 2017’de bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda örgüt mensuplarıyla girdiği çatışmada polis memuru Fethi Sekin ve kurşunların isabet ettiği adliye çalışanı Musa Can şehit oldu.

Polis Fethi Sekin, 1973’te Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde doğdu. Lise eğitimi sonrası girdiği Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulundan 1995 yılında mezun olan Sekin’in ilk görev yeri Kilis oldu. Bingöl’e 1999’da tayini çıkan Sekin, kentte üç yıl görev yaptıktan sonra 2002’de İzmir’de görevlendirildi. Fethi Sekin, büyük bir kahramanlık gösterdiği İzmir’de yaklaşık 9 yıl Motosikletli Şahinler Timi’nde çalıştı.
Evli ve 3 çocuk babası Sekin, İzmir Adliyesi’nde titizlikle yaptığı mesleğinde her sabah önce telsizden sabah trafiğini takip ediyordu.
Saldırı planlayan PKK’lı iki terörist, bomba ve silah yüklü otomobille 5 Ocak 2017’de saat 16.00 civarında İzmir Adliyesi önüne geldi. Sürücü koltuğundaki terörist, aracın direksiyonunu kırıp otomobiliyle İzmir Adliyesi C Kapısı önünde bulunan polis memuru Oğuzhan Batuhan Atik’e çarptı. Planları dahilinde olmadığı anlaşılan bu olayla panikleyen teröristler, eylemi gerçekleştirmek için bomba yüklü araçtan inip yaya olarak uzaklaştı.
Caddenin karşısına geçen teröristler, bomba yüklü otomobili patlattı. Patlama sesi üzerine bölgede görevli polis memuru Fethi Sekin, tereddüt etmeden teröristlerle çatıştı. Teröristlerden birini etkisiz hale getiren Sekin, diğer teröristin bir aracın arkasından AK-47 (Kalaşnikof) silahla açtığı ateş sonucu vurularak şehit oldu.
Fethi Sekin’i şehit eden terörist de polis tarafından etkisiz hale getirildi. Teröristlerde 2 AK-47, RPG-7 roketatar, TNT, 8 roketatar mühimmatı, el bombaları bulunduğu tespit edildi.

İsveç'ten dörtlü zirve öncesi ikircikli hamleler: PKK'lının iadesine de Kuran yakmaya da onayİsveç’ten dörtlü zirve öncesi ikircikli hamleler: PKK’lının iadesine de Kuran yakmaya da onay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.