İddianamedeki ayrıntı: Mossad’dan İzmit’te ‘arabasını yakın’ talimatı

MOSSAD, Türkiye'de çalıştığı şebekeye takip ettikleri şahsın arabasını yakma talimatını verdi.

Gündem 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İsrail gizli servisi MOSSAD’ın Türkiye içindeki birimlerine operasyonlar devam ediyor. Geçen nisan ayında özel dedektif Selçuk Küçükkaya ve ekibine yönelik operasyonun iddianamesinde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Davada mağdurlardan birisi olan Rıza Göleli hakkında MOSSAD ajanı Raul, Selçuk Küçükkaya’ya gönderdiği mesajda hedefteki kişinin Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki arabasının yakılarak, tehdit mesajı gönderilmesini istedi.

Raul kod isimli ajan, Selçuk Küçükkaya’ya 23 Nisan 2021 tarihinde gönderdiği mesajda şöyle yazdı:

“Pazartesi günü seninle konuşmak ve Türkiye’deki arkadaşımızla harika bir iş çıkarmak harikaydı. Canım, senin için yeni bir projem var. Bu acil ve iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm bilgi toplama ve nisan ayı sonuna kadar tamamlanması gerekiyor ve ikinci bölüm mayıs ayında hedefe bir tehdit iletme. Detaylar burada: Bu görevin amacı, çifte Türk ve Gürcü vatandaşlığına sahip bir hedefe tehdit mesajı göndermektir.  Bu tür bir mesaj, arabasını yakıp ardından telefonla veya yazılı mesaj göndererek kolayca iletilebilir.”

Hıba, Selin oldu

Dosyada mağdurlar arasında yer alanların önemli bir kısmı daha sonradan Türk vatandaşlığı alan şahıslar. Bunlardan birisi de Muhammed Fatih ve Selin Fatih çifti. 2022 tarihinde Türk vatandaşlığına geçiyorlar. Suriye uyruklu olan bu kişilerden Mohamad Tayssir Alkowatly ismini Muhammed Fatih olarak değiştirdi. Eşi  Hıba Al Shalabı ise ismini Selin Fatih olarak değiştirdi.

MOSSAD davasında mağdur olan kişinin IŞİD'e yardımdan malvarlığı dondurulmuşMOSSAD davasında mağdur olan kişinin IŞİD’e yardımdan malvarlığı dondurulmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.