Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül gözaltında: Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı

Gazeteci Murat Ağırel, siyasetçi Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül gözaltına alındı. Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı var. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Sarıgül'le ilgili iddiaların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini açıkladı. Mustafa Sarıgül açıklama yaptı.

Gündem 16 Ekim 2026

Gazeteci Murat Ağırel, siyasetçi Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül sabah saatlerinde gözaltına alındı. Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı verilirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, halen Yeni Parti milletvekili olan Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini açıkladı. Gözaltı kararlarının duyulması üzerine Mustafa Sarıgül açıklama yaparak konunun ticari bir anlaşmazlık olduğunu söyledi. Gazeteci Murat Ağırel’in ise bu ticari anlaşmazlık konusunu haber yapmak üzere inceleme yaptığı anlaşıldı. Ağırel zaten ev hapsindeydi, evinden alınıp emniyete götürüldü.

Siyasetçi Aylin Kotil ve oğlu Ömer Sarıgül Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emir Sarıgül için de gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın iki Alman vatandaşının şikâyeti üzerine başlatıldığını belirterek şirketler üzerinden kara para aklandığı, milyonlarca avroluk para transferleri yapıldığı ve 1 milyar avroluk fonun kamu nüfuzu kullanılarak yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiği yönündeki iddiaları aktardı.

Açıklamada “şikâyetçilerin Ağırel’e verdikleri belgelerin ilgili kişilere iletilmesinin ardından tehdit edildiklerini öne sürdükleri” iddia edildi.

Bu beyanlar gerekçe gösterilerek Ağırel dahil altı kişi hakkında gözaltı talimatı verildiği, Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği belirtildi.

Mustafa Sarıgül: Ticari bir anlaşmazlık

Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül aile üyelerinin gözaltına alındığı soruşturmaya ilişkin “Konu ticari bir iş anlaşmazlığıdır. Karşı tarafın ileri sürdüğü iddialar gerçek dışıdır” dedi.

İstanbul başsavcılığı bugün Sarıgül ailesi hakkında ‘kara para aklama’ ve ‘tehdit’ suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Emir Sarıgül (oğlu), Ömer Sarıgül (oğlu), Aylin Kotil (eski eşi), gazeteci Murat Ağırel dahil altı kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Emir Sarıgül haricindeki beş kişi gözaltında.

Soruşturma Alman vatandaşı K.P. ve M.B.’nin şikayetiyle başladı. İki isim Sarıgül ailesinin yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarda parayı akladığını iddia etti. Şikayetçiler, konuya ilişkin bilgi ve belgeleri Murat Ağırel’e ilettikten sonra da tehdit aldı.

Başsavcılık Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların da Ankara başsavcılığına gönderileceğini duyurdu.

Sarıgül konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Başlatılan bir soruşturma kapsamında aile üyelerimin ifadelerine başvurulmaktadır. Süreç halen devam etmektedir. Konu ticari bir iş anlaşmazlığıdır. Karşı tarafın ileri sürdüğü iddialar gerçek dışıdır. Belgelerin kaynağı ve gerçekliği kuşkuludur.

Bu konuyla ilgili asılsız iddialarını soruşturma başlamadan önce haber yaptırmak için gazeteci sayın Murat Ağırel’e de başvurmuşlardır. Gazeteci sayın Murat Ağırel’n olayın gerçekliğini araştırırken söz konusu soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrendim.

Aile üyelerim soruşturma kapsamındaki olayla ilgili tüm bilgi ve belgeleri soruşturma makamlarıyla paylaşacaktır. Süreç devam etmektedir. Bu süreçte masumiyet karinesine yani hakkındaki hüküm kesinleşinceye kadar hiç kimsenin suçlu muamelesi görmemesini ve lekelenmemesi gereğine saygı gösterilmesini istiyorum.”

Timur Soykan Ağırel haber hazırlıyordu

Gazeteci Timur Soykan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Murat Ağırel’in gözaltına alınmasına gerekçe gösterildiği belirtilen olayla ilgili haber hazırlama sürecine tanık olduğunu açıkladı.

Soykan, Sinan Çampınar isimli kişinin Ağırel’e ulaşarak Sarıgül ailesi hakkında çeşitli iddialarda bulunduğunu belirtti. Ağırel’in konuyu araştırmaya başladığını, belge talep ettiğini ve iddialara ilişkin Sarıgül ailesinin avukatıyla da görüştüğünü aktardı.

İki tarafın da birbirleri hakkında dolandırıcılık iddialarında bulunduğunu belirten Soykan, Ağırel’in elindeki belgeleri yeterli bulmadığı için haberi bir süre beklemeye aldığını ifade etti.

Soykan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Murat Ağırel’in gözaltı gerekçesi olduğu söylenen olaya dair haber hazırlama sürecine şahidiz. Sinan Çampınar isimli kişi Murat Ağırel’e ulaştı. Sarıgül Ailesi hakkında iddialarda bulundu.

Murat da bu konuda haber araştırması yaptı, belgeler istedi. Her gazetecinin yapması gerektiği gibi; Sinan Çampınar’ın iddialarına karşı Sarıgül Ailesi’nin avukatıyla da görüştü. İki taraf da birbirleri hakkında dolandırıcılık iddialarında bulundu.

Murat elindeki belgeleri yeterli bulmadığı için bir süre haberi beklemeye almıştı. Bir gazeteci sadece haber hazırlamak istediği için iftiralara maruz kalabiliyor. Maalesef bunu daha önce de yaşadık. Dostumuz Murat Ağırel’in suçsuzluğuna şahidiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.