Muş’ta intihar eden çocuğun babası konuştu: Sınav stresi çocukların canına mal oldu

Muş milyonlarca öğrencinin karne aldığı gün iki kız öğrencinin intiharıyla sarsıldı. İncelemelerde herhangi bir darp ya da istismar bulgusuna rastlanmadı, çocukların babası 10Haber'e konuştu: Sınav stresini kaldıramadılar.

Gündem 22 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
14 yaşındaki Atatürk Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri P.A. ve Z.T. 18 Ocak'ta intihar etti.

18 ocakta Muş’un Varto ilçesinde 14 yaşındaki Atatürk Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri P.A. ve Z.T., akşam saatlerine kadar eve gitmeyince yakınları aramaya başlamış, P.A.’nın babası Cemal A. kızını ve arkadaşını kendilerine ait müstakil ve metruk evde ipte asılı bulmuştu. Sağlık ekibi P.A. ve Z.T.’nin yaşamını yitirdiğini belirlemişti. Savcı ve polisin incelemesinin ardından P.A. ve Z.T.’nin cansız bedeni otopsi için Muş Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Muş Barosu olayın ardından soruşturma dosyasında toplanan delil ve bulguların çocukların bedeninde cinsel istismar, darp, cebir gibi izler bulunmadığı, olay yerinde bulunan bulgu ve delillerin şimdilik olayın ası suretiyle intihar olduğunu gösterdiğini açıklamıştı.

‘Sınav stresini kaldıramadılar’

10Haber’in ulaştığı P.A’nın babası Cemal A. çocukların intihar etmesinin nedeni hakkında birçok dedikodu dolaştığını, ikisinin de derslerinde başarılı olduğunu söyledi. Baba Cemal A. “Dersleri iyiydi ama sınav stresindeydiler. Kaldıramamışlar” diye konuştu. Çocukların intiharının toplumsal olarak sorgulanması gerektiğini anlatan Cemal A. “Yaşadığımız coğrafyada hayatta kalmak, insan olarak yaşamak çok zor. Ölüm nedenlerinden daha çok ölüme götüren süreç araştırılmalı” dedi.

Baroya göre Muş'taki iki çocuk intihar etmişBaroya göre Muş’taki iki çocuk intihar etmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.