Naldo’nun oğluyla kayınpederinin ölümüne neden olmuştu: Keşke alkollü kullanmasaydım

Antalyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Naldo’nun oğlu ve kayınpederinin ölümüne sebep olan tutuklu sürücü Ferhat Karakaş savunmasında "Keşke evden alkollü çıkmasaydım. Olay her gece rüyalarıma giriyor" dedi.

Gündem 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Antalyasporlu Naldo ve eşi de duruşmaya katıldı

Antalya’da geçen 7 Eylül’de 23 yaşındaki Ferhat Karakaş’ın kullandığı 34 FG 4053 plakalı otomobil Antalyaspor’un Brezilyalı futbolcusu Naldo’nun kayınpederi 65 yaşındaki İtalyan Walter Tilatti’nin kullandığı 07 ACP 207 plakalı otomobile yandan çarptı. Tilatti’nin kullandığı otomobil de savrulup aynı yönde giden Cüneyt Eslik’in kullandığı 07 FEC 17 plakalı motosiklete çarptı. Kazada Walter Tilatti ile Naldo Pereria’nın dört yaşındaki oğlu Davi Pereria ağır, Pereria’nın kayınvalidesi Alexandra Nardy ile Cüneyt Eslik hafif yaralandı. Gözaltına alınan sürücü Karakaş tutuklandı, Davi Pereria kazadan 40 gün sonra, Walter Tilatti 66 gün sonra yaşamını yitirdi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. İddianamede sanık Ferhat Karakaş’ın olay günü saat 05.00’e kadar içki içtiği, gittiği Konyaaltı Sahili’nde içki içmeye devam ettiği belirtildi.

Naldo'nun oğlu ve kayınpederinin ölümüne neden olan kazadaki sürücü hakim karşısındaNaldo’nun oğlu ve kayınpederinin ölümüne neden olan kazadaki sürücü hakim karşısında

Sanık Karakaş’ın yaklaşık iki promil alkollü halde babasına ait otomobili kullandığı, Toroslar Caddesi’ne çıkmak istediği sırada ‘Dur’ levhası bulunmasına rağmen cadde üstünde seyreden Walter Tilatti’nin kullandığı otomobile çarptığı belirtildi. İddianamede Walter Tilatti’nin kullandığı otomobilde bulunan Davi Pereira’nın camdan fırlayarak kaldırıma düştüğü, yana savrulan aracın Cüneyt Eslik yönetimindeki motosiklete çarptığı, Davi Pereira ve Walter Tilatti’nin yaşamını yitirdiği, araçtaki Alexandra Nardy ile motosiklet sürücüsünün yaralandığı aktarıldı.

Sanığın alkollü olması nedeniyle kaza anını hatırlamadığı belirtilen iddianamede Ferhat Karakaş hakkında Davi Pereira ve Walter Tilatti’yi ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 15’er yıl, Cüneyt Eslik ve Alexandra Nardy’yi ‘taksirle yaralama’ suçundan 1’er yıl hapsi istendi. İddianamede cezanın üçte birden yarısına kadar oranda artırılması da talep edildi.

Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına Naldo ve eşi de katıldı. Sanık Karakaş savunmasında “Çok pişmanım. Keşke evden alkollü çıkmasaydım. Olay her gece rüyalarıma giriyor. Aileden çok özür diliyorum. Üstümde büyük yük var ve bu yük artıyor” dedi.

Naldo ve eşi sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini söyledi. Duruşma 28 Mayıs’a ertelendi.

Naldo’nun oğlu ve kayınpederinin ölümüne neden olan sürücüye davaNaldo’nun oğlu ve kayınpederinin ölümüne neden olan sürücüye dava

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.