Narin’in annesi ve ağabeyi dahil 8 kişi daha tutuklandı

Diyarbakır'da çuvala konmuş şekilde dere yatağında ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasında tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Narin'in annesi, ağabeyi dahil sekiz kişi daha dün tutuklandı. Babası ve 13 kişi ise serbest kaldı.

Gündem 13 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir kırsal mahallede yaşayan sekiz yaşındaki Narin Güran 21 Ağustos’ta Kuran kursundaki dersi bitince arkadaşlarıyla evine doğru yola çıktı. Bir güvenlik kamerasına yansıyanlara göre saat 15.15’te arkadaşlarından ayrılıp kestirme bir patikadan evine doğru yürümeye başladı. Bu onun canlı görüldüğü son andı.

Çocuğun kaybolduğu haberi jandarmaya ulaştıktan sonra bütün bir köy onu aramaya başladı. Haberin ulusal çapta yayılmasıyla da ülkenin kalbi 90 haneli köyde atmaya başladı.

Kayalıklar, dere ve sazlık alanlar, tarlalar, mahalledeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar, dere yatağı ve bahçeler ‘yer altı görüntüleme’ cihazları da kullanılarak arandı. Ancak ses seda yoktu. Herkes eli boş dönüyordu.

İlk tutuklananlar: Amca ve cesedi gömmesi için tehdit edildiğini iddia eden itirafçı

Oklarsa kızın muhtar da olan amcasını gösteriyordu. Sosyal medyada yayınladığı mesaja kadar hiçbir şekilde ifadesi alınmayan ve köyün hemen çıkışındaki benzinlikte çalışan biri de amca Salim Güran’ı işaret etmişti. Gözaltına alınan amca 2 Eylül’de tutuklandı.

Arama kurtarma çalışmaları 19 gün sürdü ve Narin 8 Eylül’de bulundu. Narin’in cansız bedeni dere yatağında, bacağı kopmuş şekilde çuval içinde bulundu. Yerini gösteren ise Narin’i oraya bırakan Salim’in komşusu Nevzat Bahtiyar’dı.

Bahtiyar, jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran’ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüştü. Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde ise amca Salim Güran’ın “Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm” diyerek kendisini tehdit ettiğini ileri süren Bahtiyar ‘çocuğu kasten öldürmeye iştirak’ suçundan tutuklandı.

Savcılık sorgusu 13 saat sürdü

Mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de iki gün önce jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

Ancak olay yine de netleşmedi. Soruşturmada 26 kişi şüpheli, 241 kişinin ise tanık olarak dinlendi. Gözler aileye çevrilmişti.

Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada dün aralarında anne ve ağabeyin de bulunduğu 8 zanlı daha tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Soruşturmada tutuklu sayısı 10’a yükseldi. Öte yandan Türkiye’nin kanını donduran olayda anne, baba ve ağabeyinin ifadeleri ortaya çıktı. Savcılıkta verilen ifadelerde anne, “Narin beni ve amcayı kesinlikle görmedi” derken baba, “Suçlu eşimse de kardeşimse de cezalandırılsın” ifadelerini kullandı.

Narin’in babası Arif Gürcan dahil 10 kişi serbest bırakıldı. 10 kişi saat 01:00 sıralarında zırhlı minibüsle adliyeden ayrıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye getirilerek nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan, Narin Güran’ın annesi Yüksel (44), ağabeyi Enes (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran’ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran “Kasten öldürme suçuna iştirak etmek”, amca Fuat Güran “Suç delillerini yok etmek”, diğer 5 şüpheli ise “Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerden, Narin’in amcası Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran ile kuzeni Melike Güran ve Salim Güran’ın işçisi olduğu öğrenilen R.A. (15), adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Savcılık ifadeleri: Anne, Narin’in son göründüğü dakikalarda amcayı üç kere aramış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.