Nazi amblemli saldırganın yaraladığı kişiler o anları anlattı

Eskişehir’de tutuklanan bıçaklı saldırgan 18 yaşındaki Arda K.'nın (18) sokakta rastgele bıçakladığı ve hastanede tedavi gören yaralılar o korkunç anları anlattı.

Gündem 15 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yaşanan dehşet verici olayda 18 yaşındaki Arda K. maskeli, kasklı ve çelik yelekli olarak sokağa çıktı, beş kişiyi bıçakla yaraladı. Uluönder Mahallesi’nde meydana gelen saldırı bölgede büyük paniğe neden oldu. Yaralılardan bazıları hayati tehlike atlattı ve şans eseri ölümden döndü. Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan çıkarıldığı mahkemece ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçlarından tutuklandı. Mağdurlar yaşadıkları o korkunç anları anlattı.

Beş kişiyi yaralayan Nazi amblemli saldırgan tutuklandıBeş kişiyi yaralayan Nazi amblemli saldırgan tutuklandı

Yaralılardan bir çocuk babası Cumali Özemek boynundan bıçaklandığını ve kesiğin yarım santim daha derin olması durumunda hayatını kaybetme riski olduğunu belirterek “Doktor, yarım santimetre daha kesilmiş olsaydı ölürmüşsün, şanslıymışsın diyor. Adamı görünce terörist zannettim. Anca terörist yapar böyle dedim” dedi. Saldırganı ‘Yapma ayıptır’ diyerek uyardığını söyleyen Metin Korkmaz ise “Bana dönerek ‘Sana ne’ dedi. Bana da vurdu, sonra gitti” şeklinde konuştu.

Uyarınca onu da bıçakladı

Bıçaklı saldırganı uyardığı için bıçaklanan Metin Korkmaz cami bahçesinde çay içmekteyken elinde bıçakla saldırganın gelişini gördüğünü anlattı, “Biri koşarak geldi, birini bıçakladı. İkincisini de bıçaklayacaktı, o kaçtı. Geldi önümde düştü, ‘Ya yapma ayıptır’ dedim, bana dönerek ‘Sana ne’ dedi. Bana da vurdu, sonra gitti. Önümde bir kişi vardı, onu göbeğinden, diğerini kalçasından bıçakladı. Ambulans geldi, beni hastaneye getirdi. Olay sırasında can pazarı yaşandı, yaklaşanı bıçaklıyordu. Şaşırmayı geçtim, korktum bile. Kafasında kask ve yelekle motosikletliler gibiydi. Saldırı beklemiyorduk, beklesek en azından bir sandalye alır vururdum. Yere düşen adamı bıçaklayacaktı sırtından. Ben ‘Ayıptır’ falan deyip uyarınca onu bıraktı bana geldi işte. Bastı bıçağı gitti” dedi.

Boynundan yaralanan Korkmaz hastaneye geldikten sonra kanamasının güçlükle durdurulduğunu ifade etti:

“Kanamamı zor durdurdular. Ameliyat yaptılar, şimdi iyiyim. İki gündür yatıyorum, iki gün daha yatacaksın diyorlar. Saldırgan, 18-20 yaşındaymış, tutuklanmış ama ne yapayım. Şikayetçi oldum bu duruma geldikten sonra.”

Bıçak 20-25 santimetre uzunluğundaymış

Yaralılardan Tevfik Arslan’ın da tedavisi sürüyor. Hayati tehlikesi olmayan Arslan saldırganı elinde bıçakla gördüğünü belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı: “Duvarın oradan genç bir çocuk geliyordu, bir baktım elinde bıçak. 20-25 santimetre uzunluğunda vardı. Bana doğru gelince tuttum ben ama yine de bıçak 3-4 santimetre karnıma girdi. Tramvay durağının oraya girmiş, adamı arkasından bıçaklamış. Kaskı falan fark etmedim, yanımızdan geçiyordu. Orada arkadaşla konuşuyorduk biz. Şimdi iyiyim, şükür bir şeyim yok.”

Bir bu eksikti: Eskişehir'de Nazi amblemli adam sokağa çıkıp beş kişiyi bıçak ve baltayla yaraladıBir bu eksikti: Eskişehir’de Nazi amblemli adam sokağa çıkıp beş kişiyi bıçak ve baltayla yaraladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.