Antalya’da KYK yurdundaki depremzedelere kapıyı gösterdiler

6 Şubat depremlerinin ardından evlerini kaybeden ve Antalya KYK yurduna yerleştirilen depremzedelerin 20 Temmuz'a kadar yurttan çıkmaları istendi. Depremzedelere kendi istekleriyle yurttan ayrılmak istedikleri yönünde dilekçeler dağıtıldı.

Gündem 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) yerleştirilen depremzelerin yurtları boşaltmaları istendi.

Depremzedelere yurttan kendi istekleriyle çıkmak istedikleri yönünde dilekçeler dağıtıldı. Dilekçeleri doldurmayan depremzedeler yurt yönetimiyle tartıştıktan sonra karakola giderek ifade verdi.

’20 Temmuz’a kadar çıkın’

10Haber’e konuşan depremzede Ahmet Küçükdevlet, yurttan 20 Temmuz’a kadar çıkmaları istendiğini söyleyerek, “Şimdi karakoldayız, ifade veriyoruz. Yurt yönetimi bizden şikayetçi oldu. ‘Yurttan çıkın 20 Temmuz’a kadar’ diyorlar. Bize bir yer göstermiyorlar. Benim Kahramanmaraş’ta evim ağır hasarlı. Bütün depremzedeler çıkarılıyor. Biz de ‘dilekçeyi imzalamıyoruz’ dedik. Güvenlikçilerden şikayetçi olduk” dedi.

Depremzedelere yurt yönetimi tarafından verilen ve doldurulması istenen dilekçe

‘Konteynır kentler kurulmadan çıkın denmez’

CHP Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç ise birkaç gündür kendisine depremzedeler tarafından mesajlar geldiğini belirterek, “Depremzedelere bir yer göstermeden ‘çıkın’ diyorlar. Kayseri ve Antalya’da KYK yurdunda kalan depremzedeler bana ulaşıyorlar. Yurtlardan çıkartılan depremzedelere bir yaşam alanı oluşturmaları gerek. Konteynır kentler kurulmadan bu çaresiz insanlara ‘çıkın gidin’ denilemez” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta az hasarlı iş yerini acemi kepçe operatörü yıktıKahramanmaraş’ta az hasarlı iş yerini acemi kepçe operatörü yıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.