Niğde’de gazoz fabrikasında kimyasal zehirlenme: İki ölü

Niğde'de gazoz fabrikasında çalışan beş işçi su kazanını temizlerken kimyasal tepkime sonucu zehirlendi. İşçilerden ikisi hayatını kaybetti. Zehirlenen işçilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gündem 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Niğde’de bir içecek fabrikasında temizlik yapmak için girdikleri su kazanında zehirlenen beş işçiden ikisi yaşamını yitirdi.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir gazoz fabrikasında çalışan Faruk Sert, Ufuk Kılıçarslan, B.Ş., Durmuş Cebenay ve O.B. temizlik yapmak için su kazanına girdi.
İşçiler temizlikte kullandıkları kimyasal maddelerin tepkimesiyle ortaya çıkan gazdan zehirlendi.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

İşçilerden birinin durumu ağır

İşçilerden Faruk Sert ve Ufuk Kılıçarslan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Öteki işçiler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Durmuş Cebenay’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Vali Çelik’ten açıklama

Öte yandan Vali Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir de fabrikaya giderek yetkililerden bilgi aldı.
Vali Çelik gazetecilere saat 10.40 civarında kazan temizliği yapan iki işçiyle yardıma gelen üç işçinin kimyasal maddeden zehirlendiğini söyledi.
Çelik iki işçinin hayatını kaybettiğini, bir işçinin yoğun bakımda ve hayati tehlikesi olduğunu, iki işçinin ise ayakta tedavi gördüğünü aktardı.
İşçilerin ailelerine başsağlığı dileyen Çelik “Üzüntü verici bir olay, inşallah bu tür olaylar yaşanmaz. Yaptıkları bir kazan temizliği, ancak kazan temizliğinde kimyasal maddeleri kullanmışlar. Kazan da su kazanı, normalde fabrika içinde kullanılan bir kazan değil. Adli tahkikat devam ediyor. Bir vatandaşımızın hayati tehlikesi var” dedi.

Başsavcılık soruşturma başlattı

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada “Olayla ilgili Başsavcılığımızca taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. Olayda kusuru bulunan kişi ve kişilerin araştırıldığı, ölü muayene ve otopsi işlemlerinin devam ettiği soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir” dendi.

79 yaşında çatı işçiliği yapıyordu; çatıda öldü79 yaşında çatı işçiliği yapıyordu; çatıda öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.