Noor One cinayetlerinin kilit ismiydi: Kırmızı Bülten’le aranan Tolga Hakan Ceyhan İran’da yakalandı

Adı birçok mafya cinayetine karışan ve Kırmızı Bültenle aranan Tolga Hakan Ceyhan 9 Mayıs günü İran’da yakalandı.

Gündem 21 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Noor One cinayetlerinin kilit ismi Tolga Hakan Ceyhan 9 Mayıs 2024’te İran’da yakalandı.

İran Interpolü Kırmızı Bülten’le aranan, adı Arzu Zindaşti, Devrim Öztunç ve İlhan Ünğan cinayetlerine karışan Ceyhan’ın yakalandığını aynı gün Türkiye’ye İçişleri Bakanlığı’na bildirdi.

İçişleri Bakanlığı da 9 Mayıs’ta Adalet Bakanlığı’na başvurarak Ceyhan’ın iadesi için gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Bakanlığın talebi üzerine Tolga Hakan Ceyhan’ın cinayet, örgüt üyeliği, resmi belgede sahtecilik gibi suçlarla yargılandığı İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi de 14 Mayıs 2024’de iade talebi ve belgelerle Ceyhan’ın iadesi için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Tolga Hakan Ceyhan İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 1 Haziran 2021 tarihli yakalama kararıyla “Kırmızı Bülten’le” aranıyordu.

Kısa Dalga’dan Cengiz Erdinç’in haberine göre; geçmişte Sarallar grubu içinde yer alan, Ürfi Çetinkaya’nın yarış atlarını koşturan Tolga Hakan Ceyhan’ın adı 26 Eylül 2014 günü Büyükçekmece’de Arzu Şerif Zindaşti ve yeğeni Devrim Öztunç’un öldürülmesine karıştı. Bir gizli tanık Ceyhan’ın olay yerindeki ikinci araçta olduğunu ileri sürdü, ancak Ceyhan bu suçlamadan beraat etti.

Bu cinayetlerden hemen sonra 22 Aralık 2014 günü Ceyhan’a yakın isimlerden Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar Küçükçekmece’de öldürüldü. Bu cinayetler için tanık olarak polise ifade veren Tolga Hakan Ceyhan, Hacı Osman Sezen’in Ürfi Çetinkaya ile yaşadığı anlaşmazlığa dikkat çekti.

Pusudan kurtuldu

Tolga Hakan Ceyhan 28 Ocak 2015 günü evinin önünde sahte plakalı bir araçla bekleyen iki kişinin kurduğu pusudan son anda kurtuldu. Tolga Hakan Ceyhan 7 Nisan 2019 günü Bağdat Caddesi’ne İlhan Ünğan’ın öldürülmesinde de yer aldı.

Ceyhan saldırgana aynı masada yemek yediği Ünğan’ın konumunu atmıştı. Tolga Hakan Ceyhan cinayetten üç gün önce 4 Nisan günü Naci Şerifi Zindaşti’nin avukatı İlker Dağlı ile birlikte adliyeye gelip yakalama kararıyla aranan İlhan Ünğan’ın bulunduğu adresi, kullandığı kimlik ve telefon bilgilerini savcıya iletmişti.

Tolga Hakan Ceyhan’ın adı en son 10 Kasım 2022 günü Avcılar’da Kadir Güneş’e yönelik suikast girişiminin organizatörü olarak anıldı. Polisin rutin çevirmede yakaladığı tetikçi Mert Akdağ cinayeti Naci Şerifi Zindaşti adına Tolga Hakan Ceyhan’ın sipariş ettiğini söyledi. Cinayet bir aracın içine yerleştirilen kamerayla canlı olarak yayınlanacaktı. Hedef alınan Kadir Güneş ise Zindaşti’nin akrabasıydı ve 16 Mart 2013 günü Bakırköy’de aracında intihar eden Emir Güneş’in ağabeyiydi.

Noor One cinayetleri

Togo Bayraklı Noor One gemisi 13 Haziran 2014’de Yunanistan’da Elefsina Limanı’nda 2.2 ton eroinle yakalanmıştı.

Bu olayı izleyen günlerde Türkiye’ye de sıçrayan çatışmalarda farklı ülkelerde 20’den fazla kişi öldürüldü ya da kuşkulu biçimde öldü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.