Ocakta unutulan süt evi küle çevirdi

Edirne'de ineklerinden sağdıkları sütü kaynatırken ocakta unutan yaşlı çiftin evi küle döndü. Sütü ocakta unutan yaşlı kadın gözyaşlarına hakim olamadı.

Gündem 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
60 yaşındaki Fatma Uysal evinin yanışını ağlayarak izledi

Edirne’de merkeze bağlı Hıdırağa köyünde yaşlı çift ahırdaki ineklerinden sağdıkları sütün bir kısmını tencerede kaynatırken ocağı açık unuttu.

Sattıkları sütün parasını Edirne şehir merkezine gidip almak için yola çıkan yaşlı çifte yangın haberini komşuları verdi. Eve dönen yaşlı çift gözyaşlarıyla yangını izledi.

Daha sonra komşuların haber vermesiyle olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri geldi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü, küle dönen ev kullanılamaz hale geldi. Evde bulunan tüpler de patlamaması için dışarı taşındı.

'Konteyner evlerde yangın çok ama ölmediysen sesin de yok'‘Konteyner evlerde yangın çok ama ölmediysen sesin de yok’

Ev sahibi 64 yaşındaki Halil Uysal eşiyle soğuk kış gününde dışarıda kaldıklarını söyledi. Halil Uysal “Sabah vaktinde işlerimizi bitirip köyden Edirne merkeze sattığımız sütün parasını almaya gittik. Komşular iki-üç saat sonra bize haber verdi. Geldik ama iş işten geçti artık. Ocağın üstünde tencerede süt vardı, açık bırakılmış. Oradan çıkan alevler evi küle çevirmiş. Dışarıda kaldık, evden hiçbir şey kurtaramadık, sadece üstümüzdeki elbiselerle kaldık” dedi.

Evinin yanışını ağlayarak izleyen 60 yaşındaki Fatma Uysal ise “Edirne’ye gitmiştik, evimizin yandığını söylediler. Biz de aceleyle geri geldik köye, evimizin yandığını gördük, eşyaları kurtarmak için içeri bile giremedik. Her şeyimiz, bütün değerli eşyalarımız içerideydi. Ateşte bir şey unuttum sanırım, o nedenle başlamış yangın, emin değilim” diye konuştu.

Eğlenip eve dönen aile yangında öldü, gören olmadıEğlenip eve dönen aile yangında öldü, gören olmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.