Öcalan için başlatılan yürüyüşte 16 gözaltı

Abdullah Öcalan için gerçekleştirilen Gemlik Yürüyüşü'ne katılmak için İzmir'de bir araya gelen gruptan 16 kişi gözaltına alındı.

Gündem 19 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve 32 aydır aile ile avukatlarıyla görüştürülmeyen Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması ve ‘fiziki özgürlüğünün sağlanması’ talepleriyle çeşitli illerden başlatılan ‘Özgürlük Yürüyüşü’ne polis izin vermedi.

Duvar’dan Cihan Başakçıoğlu’nun haberine göre Ege Bölgesi’nde Muğla, Manisa ve Aydın gibi illerden çok sayıda kişi yürüyüşe katılmak için İzmir’de bir araya geldi. Buca Akıncılar Mahallesi’nde toplananlara polis izin vermedi. 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polis müdahalesine “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla tepki gösteren çok sayıda kişi özel araçlarıyla yürüyüşe katılmak üzere Gemlik’e doğru yola çıktı.

HEDEP Milletvekili Çubuk: Bu yasaklama kararı suçtur

HEDEP İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk ”Bize düşman ceza hukuku ile saldırılıyor. Burada olması meşru olan biziz. Kimseye boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Bütün hapishanelerdeki tecride karşı Gemlik’e yürüyeceğiz. Bunu önünde sonunda yapacağız. Kimse bu iradeyi bir adım geri attıramaz. Korku hükümdarlığına, AKP-MHP faşizmine diz çökenin yarını olmasın. Bu yasaklama kararı halkların barışına karşı suçtur” dedi.

2019'da Öcalan'ın mektubunu getiren Özcan 'Terör örgütü liderini övmek'ten görevden alındı2019’da Öcalan’ın mektubunu getiren Özcan ‘Terör örgütü liderini övmek’ten görevden alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.