Şizofren oğlunu surdan atan annenin akli dengesi yerinde çıktı

Oğlunu kaleden aşağı atan Meşhure Arık'ın akli dengesinin yerinde olduğu belirlenmişti. Avukatının bir kez daha rapor istemesi üzerine Adli Tıp Kurumu'ndan yeni kurul kararı geldi: Arık'ın akli dengesinde sorun yok.

Gündem 8 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Çorum’da yaşayan 45 yaşındaki Meşhure Arık 22 Mayıs 2021’de oğlu Ferdi Arık ile İskilip Kalesi’ndeydi. 21 yaşındaki Ferdi şizofreni hastasıydı ve bir anda surdan aşağı düştü. Ancak annesinin de orada olduğunu söyleyen görgü tanıkları bir kadının genci ittiğini anlattı. Polis çevredeki kameraları inceleyince o kadının Ferdi’nin annesi Meşhure Arık olduğunu tespit etti. Zaten Meşhure Arık da hala surun etrafında dolanıyordu ve polisler onu gözaltına aldı. Meşhure Arık ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Olayla ilgili iddianame hazırlandı ve Meşhure Arık hakkında ‘altsoyu nitelikli kasten öldürme’ suçundan, tutuksuz yargılanan eşi Cebrail Arık hakkında ise ‘altsoyu kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan dava açıldı. Çorum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıkların akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istendi. Kurum tarafından 2023 Nisan ayında gönderilen ilk raporda Meşhure ve Cebrail Arık çifti için ‘işlediği suça karşı hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu’ belirten rapor verdi.

Meşhure Arık’ın avukatı Ahmet Namlı müvekkili hakkında düzenlenen raporun hükme elverişli olmadığı itirazında bulundu. İtirazı dikkate alan mahkeme heyeti Meşhure Arık’ın İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulunda yeniden rapor alınmak üzere sevk edilmesine karar verdi. Kurul tarafından 30 Kasım’da gönderilen ikinci rapor da çiftin akli dengesi yerinde olduğunu bildirdi.

5 Aralık’taki duruşmada savcı mütalaasında sanıklardan Meşhure Arık’ın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını, eşi Cebrail Arık‘ın ise beraatini talep etti. Tutuklu Meşhure Arık ile tutuksuz Cebrail Arık 14 aralıkta karar duruşmasına çıkacak.

Kumarhaneci Falyalı cinayetinin zanlısı Hollanda'da yakalandıKumarhaneci Falyalı cinayetinin zanlısı Hollanda’da yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.