Akademisyen, öğrencisini taciz ettiği için okuldan uzaklaştırıldı ama bu ilk değilmiş

Çanakkale'de bir akademisyen öğrencisini taciz ettiği gerekçesiyle üniversiteden uzaklaştırıldı. Onu şikayet eden kadının ardından bir başka öğrenci de suç duyurusunda bulundu. Ancak aynı akademisyen dört yıl önce de taciz yüzünden uzaklaştırılmış.

Gündem 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde İnsan Hakları ve Demokrasi derslerine giren öğretim üyesi O.S. tacizle suçlanıyor. Öğretim üyesi rektörlük tarafından açığa alınırken soruşturma derinleştirildi.

Taciz olayı dördüncü sınıf öğrencisi G.N.İ.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı. Onun ardından aynı fakültede eğitim gören M.S. Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti ve yaşadıklarını anlattı. M.S.’nin anlatımına göre; depremle birlikte eğitime bir süre ara verildiğinde yaşandı taciz. Öğretim üyesi O.S. okulda derslere devam edebileceğini söyledi ve o  bu teklifi kabul etti. Dört arkadaşıyla birlikte derslere başladılar. Ders bittiğinde üç arkadaş arabayla okuldan ayrıldı ve öğretim üyesi de M.S.’yi yurda bırakmayı teklif etti. Öğrenci bu teklifi kabul edip arabaya binmeyi beklerken öğretim üyesi bir anda odanın kapısını kapattı ve öğrencisinin yanına oturdu.

M.S.’nin anlatımına göre; öğretim üyesi önce genç kadının saçlarıyla oynadı ve “Çok güzel dans ediyormuşsun” dedi. Tedirgin olan genç kadın oturduğu yerden kalktı ve konuyu değiştirmeye çalıştı. Ancak çabası çare olmadı, öğretim üyesi aynı konuyu konuşmaya devam etti. Ona çok sayıda öğrenci sevgilisi olduğunu söyleyen öğretim üyesi öğrencilerinin odasına gelip dans ettiğini, kendisine çıplak fotoğraflarını attıklarını anlatmaya devam etti. “Bana senin videolarını izlettirdiler. Sevgilinden ayrılmışsın. Boşta kalma” diyen öğretim üyesinin hareketlerinden genç kadın rahatsız olmaya devam etti ve o da öğrenciyi yurda bıraktı.

O.S.’nin yakınlık kurduğu öğrencilere sınavlarda daha yüksek puan verdiğini de ileri süren M.S., “Kendisiyle ters düşenleri bir şekilde sınıfta dışlıyor, dini değerlerimizle alay ediyordu. Bütün bu yaşananlardan sonra psikolojim bozuldu. Bana yaşattıklarından dolayı kendisinden şikayetçiyim” dedi. Bunun ardından Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı ve O.S. adlı öğretim üyesinin dört yıl önce de taciz şikayetiyle üç kere görevden uzaklaştırıldığını ama mahkeme kararıyla göreve döndüğü ortaya çıktı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın cinayeti: Doktor Feray Balkan’ı boşandığı eşi pusu kurup öldürdü8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın cinayeti: Doktor Feray Balkan’ı boşandığı eşi pusu kurup öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.