Okul var, öğrenci var, öğretmen yok

Yeni eğitim yılı 2 hafta önce başladı ama Ardahan'daki bir okul halen öğretmensiz. Veliler hızla bu sorunun çözülmesini ve çocuklarının eğitime başlamasını istiyor.

Gündem 19 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül’de başladı ama halen bazı illerde okula erişimde sıkıntı yaşanıyor. Ardahan’ın Göle ilçesindeki çocuklar da bu zorluklarla karşı karşıya. Çünkü Şehit Jandarma Er Şerafettin Özdağ İlköğretim Okulu’nda öğretmen yok ve okullar açılalı 2 hafta olmasına rağmen hala atama da yapılmadı.

Haberler.com’un haberine göre; veliler yetkililere sesleniyor ve bu durumun çözülmesini bekliyor. İlköğretim birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar okuyan çocuklar için okulda öğretmen olmadığını belirten veliler, çaresizce seslerini duyurmak istiyor. Çocuklar okula gelmesin diye anonsların yapıldığını söyleyen bir veli, “Ne kadar acı değil mi? İlk duyduğumda bir baba olarak hissettiğim duygunun tarifi yok” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na, bölgedeki yöneticilere ve önde gelen siyasilere seslenen veliler, bir an önce gerekenin yapılması yönünde çağrıda bulundu.

İranlılar Mahsa'yı anmak için sokakta: Protestolar ölebilir olgular ölmezİranlılar Mahsa’yı anmak için sokakta: Protestolar ölebilir olgular ölmez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.