Okulda şiddet döngüsü: O öğrencisini, öğrencinin ailesi de onu dövdü

İstanbul’da bir lisede Mehmet E.B. adlı öğretmen, gürültü yaptığı gerekçesiyle bir öğrencisini sınıf ortasında dakikalarca dövdü. Mağdur öğrencinin ailesi de okula gelerek öğretmeni darp etti. Olay sonrası polis devreye girdi. Öğretmen hastaneye sevk edilirken, savcılık da soruşturma açtı.

Gündem 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Bir öğretmenin yanlış bir hareketi, okulda şiddet sarmalını doğurdu.

İstanbul Beylikdüzü’ndeki Birlik Sanayi Sitesi Mesleki Eğitim Lisesi’nde 9. sınıfta okuyan Yusuf E. dün sabah gürültü yaptığı gerekçesiyle öğretmeni tarafından sınıfta uyarıldı. Daha sonra öğretmeniyle tartışan öğrenci, yerine geçerek oturdu. Sinirine hakim olamayan edebiyat öğretmeni Mehmet E.B., Yusuf E.’nin yanına gelerek kitapla kafasına vurmaya başladı. Öğrenci, “Hocam” diyerek durmasını istediği esnada ise öğretmen “Daha çok vuracağım” diyerek kitapla öğrencisini dövmeye devam etti. Öğrenci arkadaşlarının içinde dakikalarca dayak yerken arkadaşları da o şiddet anlarını cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Aile o görüntüleri görünce…

Sosyal medyaya düşen görüntüler sonrası öğrenci Yusuf E.’nin yakınları okula gelip öğretmen Mehmet E.B.’yi dövdü. İhbar sonrası olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Öğretmen Mehmet E.B hastaneye sevk edildi.

Öğrencisine kitapla acımasızca defalarca kez vuran öğretmen hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Okuldan gelen çocuğunuzun ellerine bakın: 'Kanlı para' oynamış olabilirOkuldan gelen çocuğunuzun ellerine bakın: ‘Kanlı para’ oynamış olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.