Olay yeri ayrıcalığı: Herkese yasak, Menzil’e serbest

Erzincan İliç’teki siyanürlü heyelan faciasından sonra bölgeye giriş valilik tarafından yasaklandı ve girmek isteyen dört kişi gözaltına alındı. Menzil tarikatına bağlı bir dernek ise bölgede çadır kurduğunu gösteren paylaşımlar yaptı.

Gündem 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde meydana heyelan sonrasında hem kayıp işçiler için yürütülen arama çalışmalarının aksamaması hem de bölgede siyanür tehlikesinin bulunması nedeniyle Tunceli Valiliği bölgeye girişi yasakladı.

Bölgeye geçmek isteyen dört kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada “5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesinde kapsamında Erzincan ilinde meydana gelen toprak kayması olayı ile ilgili eylem ve etkinlik düzenlemek amacıyla kişilerin ve araçlarının, ilimiz sınırları içerisinden Erzincan iline çıkışlarının 14.02.2024 günü saat: 00.01’den 18.02.2024 günü saat: 23.59’a kadar ilgili mevzuat çerçevesinde kısıtlanması kararı alınmıştır” dendi.

‘Olay mahalli’ notuyla paylaştılar

Ancak bu yasak Menzil tarikatını kapsamadı. Madenlere karşı mücadele veren Sedat Cezayirlioğlu jandarma engeliyle karşılaşarak gözaltına alınırken Menzil tarikatına bağlı Beşir Derneği’nin bölgede çadır altında toplanmasını ve buradaki ‘faaliyetlerini’ gösteren fotoğrafları kendi sosyal medya hesaplarından paylaşması dikkat çekti.

Derneğin fotoğrafları “Beşir Derneği ekipleri olay mahallinde destek çalışmalarımıza devam ediyor” notuyla paylaşması söz konusu çadırların arama çalışmalarının tam göbeğine kurulduğu konusunda şüpheye yer bırakmadı.

Bakanlık ve şirket İliç'te 'kirlilik yok' diyor, arama çalışması ise ağır aksak başladıBakanlık ve şirket İliç’te ‘kirlilik yok’ diyor, arama çalışması ise ağır aksak başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.