Öldüren ihmale 10 milyon liralık dava

Elif Kesgin geçirdiği kolit ameliyatının ardından hayatını kaybetti. Kızlarının bağırsağında unutulan iğne ucu nedeniyle öldüğünü öne süren ailesi suç duyurusu yaptı ve doktor ile hastaneye 10 milyon TL’lik tazminat davası açtı.

Gündem 9 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İstanbul’da bir şirkette yönetici olan 29 yaşındaki Elif Kesgin’in 10 yıllık evliliği eşinin alkol ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yürümüyordu. Eşinden sürekli şiddet ve baskı gören Elif Kesgin şimdi sekiz yaşında olan kızını anne ve babasının yanında büyütmek zorunda kaldı. Elif Kesgin yaşadığı stres nedeniyle 6 yıl önce kolit hastalığına yakalandı.

Psikolojik deyip eve gönderdiler

Kadıköy’de özel bir hastaneye başvuran Elif Kesgin kolit teşhisi üzerine bağırsak ameliyatı oldu. Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre ameliyatın ardından bir türlü iyileşemeyen Elif Kesgin şikâyetini ameliyatı yapan doktora ilettiğinde ‘Sen artık bu şikâyetleri huy edindin. Seninki psikolojik. Ağrın, sancın da öyle’ denerek eve gönderildi. Genç kadın doktoruna güvendiği için beş yıl boyunca gidip geldiği özel hastanede şifa ve derman bulamadı.

İddiaya göre 4 Ocak 2023’te çok sancılanan Elif Kesgin evlerinin yakınındaki devlet hastanesine gitti. Yapılan muayenede Elif Kesgin’in bağırsağında oksitlenmiş bir iğne ucu bulunduğu ve derhal müdahale gerektiği söylendi. Büyük panik yaşayan Elif Kesgin ameliyatının yapıldığı özel hastanedeki doktoruna gitti. Kendisine altı ay boyunca sıvı gıda alması gerektiği söylendi ve evine gönderildi.

Suç duyusunda bulundular

İddiaya göre doktorunun ilgisizliği yüzünden altı ay sonra rahatsızlanan Elif Kesgin 14 Haziran 2023 günü acil ameliyata alındı. İddiaya göre kanlı önlükleriyle yoğun bakımdan çıkarılan Elif Kesgin konuşamaz ve yürüyemez halde zorla yürüyüşe çıkarıldığında fenalaşıp düştü ve annesinin gözlerinin önünde can verdi. Elif Kesgin’in ölümünde doktor ve hastane yönetiminin ağır kusur ve ihmali olduğunu iddia eden annesi Gönül ve babası Adnan Aksoy suç duyurusu yaptı. Savcılık doktor ve hastane yönetimi hakkında soruşturma başlattı, Elif Kesgin’in ailesi ayrıca İstanbul Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ilgililer hakkında 10 milyon liralık tazminat davası açtı. Avukat Handan Bakbak dava dilekçesinde “Hizmet veren tüm sağlık personeli yaşananlardan ağır derecede sorumludur” dedi.

Altı kişinin öldüğü midibüs kazasında ihmaller zinciriAltı kişinin öldüğü midibüs kazasında ihmaller zinciri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.