Ölen kişinin akrabası isyan etti: Motosikletli çeteler ortaya çıkarılsın

Bireysel silahlanma nedeniyle şiddet olayları giderek artıyor. Küçükçekmece'de öldürülen Hakan Özer'in akrabası, 'Bu çetelerin bir an önce ortaya çıkarılması lazım. Bu hafta motosikletli saldırı sonucu ölen 5. kişi Hakan oldu' dedi.

Gündem 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Türkiye’de bireysel silahlanma nedeniyle şiddet olayları her geçen gün artıyor. Türkiye’nin değişik illerinde 24 saat için çeşitli silahlı şiddet olayları yaşandı.

Küçükçekmece’de telefoncuya yapılan silahlı saldırıda Hakan Özer (29) hayatını kaybederken, yoldan geçen bir kişi de yaralandı. Adli Tıp Kurumu önüne gelen aile yakınları saldırganların yakalanmasını istedi.

Olay, Perşembe günü 20.00 sıralarında Yenimahalle, Salih Tamcı Sokak üzerinde bulunan telefoncu dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli ve kasklı oldukları öğrenilen 2 kişi, telefoncu dükkanının önüne gelerek iş yerine kurşun yağdırdı. Olayda telefon dükkanında çalışan Hakan Özer ve yoldan geçen İbrahim Ç. yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırıya uğrayan iş yerinde çalışan Hakan Özer hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İbrahim Ç.’nin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Özer’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Hakan Özer’in akrabası “Dün akşam Hakan dükkanının önünde otururken motosiketli geçiyor, direkt çapraz ateşe alıyorlar. Orada bir vatandaşa ve Hakan’a kurşun isabet ediyor. Hakan’ın kalbinin üzerine gelmiş. Kendisi yeğenim oluyor. Devletin buna önlem alması gerek. Bunun kanı yerde kalmayacak. Bir an önce araştırılmasını istiyoruz. Kendi halinde çalışan biriydi, telefon dükkanı vardı. Bu çetelerin bir an önce ortaya çıkarılması lazım. Bu hafta motosikletli saldırı sonucu ölen 5. kişi Hakan oldu. Artık dışarı çıkmaya korkuyoruz. Orada normal bir vatandaş bile yaralanıyor. Bir an önce bu olay çözülsün”  dedi.

Tüfekli sopalı kavga

Perşembe akşam saatlerinde Mersin Tarsus’a bağlı Öğretmenler Mahallesi’nde meydana geldi. Rasim Dokur Bulvarı üzerinde bulunan oto kiralama işletmesi sahibi D.U.Y. (29) ile otomobil sürücüsü A.A.T. arasında sözlü tartışma başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Taraflar arasında gerginlik artarken oto kiralama dükkanının sahibi D.U.Y., iş yerinden aldığı pompalı av tüfeğiyle rastgele ateş etti. Yaşanan arbede sırasında iki taraftan Yakup T. (17), T.T. (44), M.T. (51), M.T. (42), Y. T. (21), S.T. (19), B.T. (26), D.U.Y., G.Y. (35), C.M.Y. (26), S.Y. (37) ve H.Ç. (20), saçma, bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı.

Oğlunu öldürdü

Mardin Midyat’ta trafik kazası sonrası silahlar konuştu. M.Y. yönetimindeki beton mikseriyle Abdulkadir D. yönetimindeki otomobil çarpıştı. Maddi hasarlı kaza sonrası M.Y. ile diğer sürücü Abdulkadir D. ve babası S.D. arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede tekmeli yumruklu kavgaya dönüştü. Çevredekiler tarafları ayırmak için kavgaya müdahale etti. Bu sırada Abdulkadir D. belindeki tabancayı çıkararak M.Y.’ye doğrulttu. Ancak tabanca tutukluk yaptı. Tekrar tetiği çeken Abdulkadir D., M.Y.’yi bacağından vurdu. Nevşehir’de ise 80 yaşındaki bir baba tartıştığı oğlunu av tüfeği ile vurarak öldürdü.

Havaya ateş eden kadın

Bunlarla birlikte sosyal medyada hava ateş edilen görüntülere sık sık şahit olmaya başladık. Bağcılar, Batışehir’de bulunan lüks bir rezidansta oturan kadın eline aldığı silahla balkondan etrafa rast gele ateş açtı. İlk önce şarjörü silaha takan kadın daha sonra tetiği çekti. Yaptığıyla gurur duyan kadın o anları ise daha sonra Sosyal Medya hesabından paylaştı. Kadının yaptığı paylaşım sosyal medyada tepki topladı.

Özellikle sosyal medyada paylaşım için yapılan tehlikeli hareketler nedeniyle birçok kişi yorgun merminin vücuda isabet etmesi nedeniyle yaralanırken, rastgele açılan ateş sonucu bazı insanlar hayatını kaybediyor.

Silahlı kadın tepki topladı.

 

Motosikletli suikastçılar dönemiMotosikletli suikastçılar dönemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.