Somali cumhurbaşkanının oğlu için yakalama kararı kalktı, duruşmalara katılmayacak

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud ara celsede ifade verdi, "Doktorum, evliyim, 3 çocuğum var" dedi, ölümüne neden olduğu kuryenin kask takmadığını söyledi. Mahkeme yakalama kararını kaldırdı.

Gündem 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul’da 30 Kasım’da meydana gelen trafik kazasını artık herkes biliyor olmalı: Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında Somali cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mahmud aracıyla motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarptı. Yunus Emre Göçer ağır yaralandı ve 8 Kasım’da da kaldırıldığı hastanede öldü.

Ve ardından kazanın meydana geldiği an tutulan tutanaktan savcılık talimatına kadar birçok şey Türkiye’nin gündemine oturdu. Çünkü kaza anında tutulan tutanakta motosiklet sürücüsünün şerit değiştirme kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle kusurlu gösterildiği, araç sürücüsüne ise kusur atfedilmediği yazıyordu. Savcılık da gözaltına alınan Mahmud’un bu yüzden “taksirle yaralama” ile suçlandığını ve serbest bırakıldığını açıklamıştı. Serbest bırakılan Mahmud ise 2 Aralık’ta Türkiye’den ayrılmış, yakalama kararı ancak 8 Aralık’ta çıkarılmıştı. Yakalama kararı çıkartılmıştı, çünkü dosya 7 Aralık’ta bilirkişiye gönderilmiş ve bu kez bilirkişi aynı gün Göçer’in kusuru olmadığı görüşü bildirmişti.

Ölen kuryenin eşi artık Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlundan şikayetçi değilÖlen kuryenin eşi artık Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlundan şikayetçi değil

Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer ise “Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı yapmasa belki de eşimin intihar ettiğini söyleyip olayı kapatacaklardı” demişti.

Olaya ilişkin iddianame tamamlandı ve Mahmud’un “taksirle ölüme neden olma” suçunu işlediğinin anlaşıldığı belirtilerek iki yıldan altı yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da “Tahmin ediyoruz ki yakın bir zamanda ilgili şahıs yurt dışından gelip ifadesini verecektir. Dışişleri Bakanlığımızın da bu konuda görüşmeleri söz konusu oldu” demişti.,

Ancak aradaki bir gelişme yeni ortaya çıktı: İddianamede “Öznur Göçer’in 12 ve 15 Aralık’ta alınan beyanlarında araç sürücüsünden şikayetçi olduğunu söylediği, 20 Aralık’taki beyanında ise herhangi bir şikayeti olmadığını beyan ettiği” kaydedildi…

Mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı

İstanbul’un Fatih ilçesinde motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan ve hakkında yakalama kararı çıkarılıp 6 yıla kadar da hapsi istenen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud ara celseye getirildi. Sanık Mohamud mahkemedeki kimlik sorgusunda doktor olduğunu, evli ve üç çocuk babası ve aylık 15 bin lira geliri olduğunu söyledi. Mohamud ifadesinde, “Olay tarihinde 06 CD 4581 plakalı aracı ben kullanıyordum, Avrasya tünelinden çıktım, yaklaşık 5-10 dakika kadar aracı kullandım, önümde hızlı giden bir motosiklet vardı. Bu motosiklet bir anda durdu ve sağ tarafa doğru döndü, ben frene basmama rağmen çarpmayı engelleyemedim, bu sırada yaklaşık 55 km hız ile ilerliyordum, öndeki motosikletin gittiğini görmüştüm, ancak motosiklet bir anda durup döndüğü için ben de bu durumu beklemediğimden çarpmayı engelleyemedim” dedi. Sanık Mohamud, “Motosiklet sürücüsünün başında kaskı yoktu” diye konuştu. Hakimin usul gereği hakkında hükmün açıklanmasının bırakılması uygulanabileceğini kabul edip etmediğini sorunca sanık uygulanmasını talep etti. İfadesinin ardından sanık hakkındaki yakalama kararı geri alındı, yurt dışı yasağı kaldırıldı ve duruşmalardan vareste tutulmasına karar verildi.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu daha önce de trafikte kadın sıkıştırmışSomali Cumhurbaşkanı’nın oğlu daha önce de trafikte kadın sıkıştırmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.