Ölmüş çocuğun fotoğrafıyla para toplamış: ‘Annesi olduğumu anlayınca tehdit savurdu’

Ümraniye'de yaşayan Serhad T. kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiren Yahya Karakuş'un fotoğraflarını kullanarak sosyal medya üzerinden para topladı. Karakuş'un annesi durumu fark edince kadını tehdit etti.

Gündem 6 Mayıs 2024

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiren Yakup Karakuş adlı çocuğun fotoğrafı dolandırıcılar tarafından kullanıldı. Serhad T. bu yolla sosyal medyada yüzlerce kişiden para topladı.

Durumu internette gezinirken anne Figen Karakuş fark etti. Serhad T.’ye ulaşarak yardım parası için fotoğrafları kullanılan çocuğun vefat eden kendi oğlu olduğunu söyledi.

Duruma sinirlenen dolandırıcı Karakuş’u tehdit etmeye başladı. Emniyete başvuran anne “Bu gibi insanlar yüzünden gerçekten hasta olan çocuklara yardım edilmiyor. Bir anne daha ne kadar yıkılabilir bilemiyorum” dedi:

“Geçen cuma bana bir mesaj geliyor, ‘Sizin oğlunuzun resmi bir dolandırıcı tarafından kullanılıp para toplanıyor’ diye. Ben gördüğümde ne hissettim değil de… Ne yapacağımı şaşırdım. Biz bu insana ulaştık, ‘Yüklü miktarda bir yardım yapacağız’ dedik. ‘Bize çocuğun resmini gösterir misin’ dedik. O da ‘Gruplara attığım resim doğrudur. Bu benim kızımdır. Baba olarak kızım hakkında yalan mı söyleyeceğim’ dedi.

‘Bir anne daha ne kadar yıkılabilir, bilemiyorum’

Sonra neyse biz böyle biraz üsteleyince ‘Hani bir resim falan görelim ona göre sana yardım edelim’ dedik. Adam hemen telefonu kapattı. Anladı. ‘İster yapın ister yapmayın’ dedi, ‘Olay doğrudur’ dedi kapattı. Adam tutturmuş ‘Hayır o benim kızım’ diyor. Anladı benim annesi olduğumu. Bu sefer bana tehditler savurmaya başladı. İnsanları dolandırmaya çalışıyorlar ve bu gibi insanlar yüzünden gerçekten hasta olan çocuklara yardım edilmiyor. Bir anne daha ne kadar yıkılabilir bilemiyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.