İstanbul’da kan parası: Tekel bayii cinayetinde 3 milyona şikayeti geri çektiler

Esenyurt'ta tekel bayiine düzenlenen ve günlerce konuşulan silahlı saldırıda ölen Batuhan Bayındır'ın ailesi şikayetini geri çekti. Davanın avukatı Kerim Bahadır Şeker, "3 milyon lira, ölen Bayındır'ın aile yakınlarına verilmiş" dedi.

Gündem 2 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Tekel bayiindeki saldırı infial yaratmıştı.

Esenyurt’ta tekel bayiindeki silahlı saldırıda hayatını kaybeden 20 yaşındaki Batuhan Bayındır’ın ailesinin 3 milyon lira karşılığında şikayetten vaz geçtiği ortaya çıktı.

Aynı saldırıda ölen 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen’in avukatı Kerim Bahadır Şeker, “Ölen Batuhan Bayındır’ın aile yakınlarına 3 milyon lira verilmiş” dedi ve para hesaplarına geçtikten sonra şikayetten vazgeçtiklerini belirtti.

TV100’den Rojda Altıntaş’a konuşan avukat Kerim Bahadır Şeker, “3 milyon liranın üzerine iki ev, bir kamyonet ve bir araba da olduğu belirtiliyor” dedi. Avukat Şeker, kan parasının Erzen ailesine de teklif edildiği söyledi.

29 Temmuz gecesi saat 00.15 sıralarında İstanbul Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki tekel bayiine gelen şüpheliler içerideki üç kişiyi önce tehdit etmeye başladı. Tehdit saldırıya, saldırı işkenceye, sonunda da silahla kurşun yağdırmaya dönüştü. Saldırıda Batuhan Bayındır ile Yunus Emre Erzen hayatını kaybetti. Yusuf Erzen ise ağır yalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıdan sonra 4 şüphelinin yakalandığını duyurmuştu.

Türk hukukunda ‘kan parası’nın yeri yok. O yüzden çocukları öldürülen aileler şikayetlerini geri çekmiş olsalar bile şüpheliler yargılanacak, çünkü yargılamayı kamu hukuku yapıyor. Ancak davada şikayetçilerin yer almaması, mahkemenin gidişini ve verilecek cezaları etkileyebilir.

Bazı Ortadoğu ülkelerinde ise ‘kan parası’ hukukta da yeri olan bir şey. Örneğin Suudi Arabistan’da çocuğu öldürülen aile, mahkeme huzurunda ‘kan parası’ konusunda bir uzlaşmaya varacak olursa bazı durumlarda cinayet davaları bile düşebiliyor.

Esenyurt'taki tekel cinayeti zanlısı Murat Özer tutuklandı: Konuşmak için gitmişlerEsenyurt’taki tekel cinayeti zanlısı Murat Özer tutuklandı: Konuşmak için gitmişler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.