Ölümden döndü, saçını kanser hastalarına bağışladı

Meslek lisesinde öğrencisi Beyzanur Hatmorioğlu (17), bir araç servisinde kalfalık yapıyordu. Yakıt deposu şamandırası değiştirirken alevler içinde kalan Hatmorioğlu’nun yüzü ve vücudunun büyük bölümü yandı. Saçının sağlam kalan kısmını ise kanser hastaları için bağışladı.

Gündem 9 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Antalya’da Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde elektromekanik alanında eğitim gören Beyzanur Hatmorioğlu, sanayi sitesindeki bir araç servisinde de kalfa olarak çalışmaya başladı. Hatmorioğlu ve ustası, 20 Haziran’da servise gelen otomobilin arka koltuğu altındaki yakıt deposunun şamandırasını değiştirirken, aküden çıkan kıvılcım parlamaya neden oldu.

Tümörlerdeki mikropların kanser tedavisiyle bağı olabilirTümörlerdeki mikropların kanser tedavisiyle bağı olabilir

O sırada aracın içinde bulunan ve alevler arasında kalan Beyzanur Hatmorioğlu’nun yüzü ve vücudu ciddi derecede yandı. Durumun bildirilmesiyle adrese gelen sağlık ekibinin müdahalesinin ardından Beyzanur Hatmorioğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü.

Hatmorioğlu, müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Polis soruşturma başlatırken, otomobile de teknik inceleme için el konuldu. Araç servisi yetkilileri, olaya ilişkin açıklama yapmadı. Hatmorioğlu’nun annesi Leyla Kaya, kızının tedavisinin sürdüğünü söyledi. Kaya, Beyzanur’un saçının sağlam kalan bölümlerini kestirdiğini, kanser hastalarına peruk yapılması için Kanser Savaşçıları Derneği’ne bağışladığını söyledi.

Johnny Depp'li Hollywood Vampires'ın konser geliri depremzedelereJohnny Depp’li Hollywood Vampires’ın konser geliri depremzedelere

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.