Ölümler 1 Mayıs’ta da durmadı: Üç işçi çalışırken hayatını kaybetti

Dün 1 Mayıs İşçi Bayramı'ydı ancak resmi tatil olan bu günde bile iş cinayetleri devam etti. Türkiye'nin farklı bölgelerinde üç işçi iş kazalarında yaşamını yitirdi.

Gündem 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Türkiye’de geçen yıl en az 1929 kişi iş kazalarında öldü. Eurostat verilerine göre Türkiye Avrupa’da en fazla işçi ölümü yaşanan ülke. İktidar ve siyasi partiler işçileri belki sadece seçim zamanları ve 1 Mayıs’ta hatırlıyor ancak iş kazalarında ölümler her gün yaşanıyor.

Dün tam da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da bu iş cinayetleri durmadı. Üç işçi hayatını kaybetti.

Bunlardan birisi 44 yaşındaki Necati Er’di. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde vinçten düşen Er yaşamını yitirdi. Onunla beraber düşen B.K. ise yaralandı. İşçilerin vincin kaynak yerinin kopması sonrası düştüğü belirlendi.

Tokat’taysa elektrik şirketi çalışanı 26 yaşındaki Sedat Güner, arıza gidermek için çıktığı elektrik direğinden dengesini kaybedip, düşerek yaşamını yitirdi.

Cezayirli 24 yaşındaki Abdelkarım Boudjemah ise binlerce kilometre uzaktan çalışmak için geldiği Adıyaman’da üzerine inşaat kalıbının düşmesi sonucu öldü.

Kocaeli Körfez’deyse gübre fabrikasının yapımı devam eden depolama tesisinde devrilen platform ile kalıp demirlerin altında kalan üç işçi yaralandı.

Elazığ’da da şantiyeye yıldırım düşmesi sonucu bir işçi ağır yaralandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.