Ölümü aydınlatıldı: Taksiye müşteri gibi binmişler, kafasından vurmuşlar

Sakarya'da 20 gün boyunca kayıp olarak aranan ve ağaçlık alanda toprağa gömülü halde bulunan yabancı uyruklu kişinin ölümü aydınlatıldı.

Gündem 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Sakarya’da 11 Nisan’dan sonra haber alınamayan yabancı uyruklu Mohammed Azeez Mahdi için kayıp başvurusu yapılmıştı. Polisler ilk olarak Mahdi’nin bağlantılı olduğu kişilerin ifadelerine başvurdu.

Tutarsız söylemler üzerine sorguyu genişleten polis Mahdi’nin öldürülüp Erenler ilçesinde ağaçlık alana gömüldüğü bilgisine ulaştı.

Bölgede çalışma yapan ekipler kadavra köpeklerinin yardımıyla Mahdi’nin cesedini buldu. Ardından Mahdi ile bağlantılı sekiz Türk vatandaşı gözaltına alındı, yabancı uyruklu bir kişi için de yakalama kararı çıkarıldı.

Taksiye müşteri gibi binmişler

Bu sırada Mahdi’nin yabancı uyruklular için ücret karşılığında taksi minvalinde taşımacılık yaptığı öğrenildi.

Ayrıca kumar mevzusundan kaynaklı borç meselesi bulunduğu ve alacaklıların Mahdi’nin taksisine müşteri gibi binerek kafasına sıktıkları belirtildi.

Mahdi’yi öldüren şüpheliler daha önceden kiraladıkları atölye tarzı işyerinin arkasındaki ağaçlık alana götürerek gömdüğü ve Mahdi’nin aracını satmaya çalışırken yakalandıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüphelilerden iş yerinin sahibi H.B. (43), Y.Ö. (28), U.A. (40), E.K. (30), Ö.C. (43), K.B. (16), E.S. (21) ve S.T. (30) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bahse konu olan olaya ilişkin bir yabancı uyruklu şahsın ise aranma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.