Önüne gelen ateş ediyor: Bir ölü, bir ağır yaralı

Bir günde gelen iki farklı silahla vurulma haberi bir kez daha 'Bireysel silahlanma nereye gidiyor?' sorusunu sordurdu. Daha önce konuyla ilgili 10Haber'e konuşan Hanefi Avcı, bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi gerektiğine ayrıca değinmişti.

Gündem 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Bugün Türkiye’nin iki farklı ilinden bireysel silahlanma sonucu vurulan iki kişinin haberi geldi. Kişilerden biri ağır yaralanırken diğeri hayatını kaybetti. İlk olay Diyarbakır’da gerçekleşti. Bismil ilçesinde damda uyurken göğsüne yorgun mermi isabet eden Delal Aydın ağır yaralandı. Merminin nereden ateşlendiği tespit edilemezken polis tarafından silahı ateşleyen şüphelinin tespiti için çalışma başlatıldı.

Hayati tehlikesinin sürdüğü belirlenen Aydın’ın akciğerine zarar veren mermi çekirdeği ameliyatla vücudundan çıkarıldı.

Yerlikaya'nın bir yıllık bilançosu: 108 bin ruhsatsız silah ele geçirildiYerlikaya’nın bir yıllık bilançosu: 108 bin ruhsatsız silah ele geçirildi

Diğer olay ise Ankara’da gerçekleşti. Mamak ilçesinde yaşanan olayda, üç kişinin otomobilden tabanca ile ateş açtığı 22 yaşındaki Samet Aygar hayatını kaybetti.

Olaydan sonra şüpheliler araçla kaçarken Aygar gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırıldı. Hastanede hemen müdahale edilse de Aygar kurtarılamadı.

Olay yerinde incelemede bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekibi 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

Bireysel silahlanma problemi

Bir günde gelen iki farklı silahla yaralama ve öldürme haberi akıllara “Bireysel silahlanma nereye gidiyor?” sorusunu getirdi.

10Haber olarak aynı soruyu eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’ya sormuştuk. Bireysel silahlanma oranının arttığı yorumuna katılan Avcı, bu durumun basına yansıyan olaylar nedeniyle daha görünür olabileceği ihtimalini de değerlendirmişti.

“Eskiden silah taşımanızı gerektirecek sebepler aranıyordu. Daha önce silah taşımaya neden gerek duyuyorsunuz? Can güvenliğinizi tehdit eden bir şey mi var? gibi özel sebepler aranırken şimdi taşımanızda mahsur yoksa daha kolay veriliyor” diyor. İnsanların silaha yönelimini de yorumlayan Avcı, “Muhtemelen de insanların bir kısmı bir gün kendine bir saldırı olabilir, bir gün haksız tecavüze maruz kalabilir diye kendini, ailesini ve mal varlığını korumak için böyle bir silaha ihtiyacı olduğunu düşünüyor olabilir. Bu kanaatteyim. Suç grupları ise zaten suç grupları arttığı için onlar faaliyetlerinde kullanmak için ihtiyaçları var. Onlar bir aleti bir cihazı gibi görüp yapıyorlar” şeklinde sözlerine devam eden Avcı, bireysel silahlanmanın artmaması gerektiğinin altını ayrıca çizmişti.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.