Organ bağışçısı olduktan üç gün sonra kazada öldü

Melek Karakaş organ bağışçısı olduktan üç gün sonra Yalova'dan Bursa'ya doğru yola çıktı. Ancak yolda kaza geçirdi ve öldü. Şimdi organları başkasına can olacak.

Gündem 18 Nisan 2024
Melek Karakaş.

Melek Karakaş Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisiydi. 9 Nisan’da organ bağışçısı olmaya karar verdi. Yani öldükten sonra organları başkasına can olacaktı. Daha 21 yaşındaki Melek bunu bir hastanede iki tanık huzurunda beyan etti.

Aradan üç gün geçti, tarih 12 nisandı. Melek arkadaşı Ziya Önder’le Yalova’dan Bursa’ya doğru motosikletle yola çıktı. Ancak Kirazlı Sanayi Sitesi kavşağına geldiklerinde aynı istikamette seyir halinde olan R.A.’nın kullandığı otomobile arkadan çarptılar.

Devrilen motosikletteki çift yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırdı. Sürücü Ziya Önder tedavisinin ardından taburcu oldu. Başına aldığı darbeyle ağır yaralanan Melek Karakaş ise beş gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Şimdi Melek’in organları doku ve kan grubu uyan hastalara nakledilecek, Melek artık onlarda yaşayacak. Buninla ilgili  araştırmalar başladı.

Öte yandan genç kadının yaşamını yitirmesinin ardından, kazadan sonra serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüsünün yeniden ifadeleri alınarak adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Aci’nin öldüğü kazada yaralananlar ilk kez konuştu: Kaçmasalar belki yaşayacaktıAci’nin öldüğü kazada yaralananlar ilk kez konuştu: Kaçmasalar belki yaşayacaktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.