Orman yangınında bulunan erkek cesedi bir turiste ait çıktı

Marmaris’teki orman yangınında bulunan erkek cesedinin 32 yaşındaki bir Belçika vatandaşına ait olduğu ve yangından bir gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Olaydaki gizem hâlâ çözülmüş değil.

Gündem 26 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangınında bulunan erkek cesedinin 32 yaşında Belçika vatandaşı Khiari Mohammed’e ait olduğunu belirtildi. Cesedin kimlik tespiti için ailesine ulaşılıp DNA testi yapılacağı belirtildi.

Orman yangınını Belçikalı’nın cesedini yakmaya çalışanların çıkardığı kesinleşti.

Marmaris’e bağlı Sarıana Mahallesi’nin üst tarafındaki 23 Haziran’da kızılçam ormanlarında yangın çıktı. 5 hektar ormanlık alanın yanması ile sonuçlanan ormanlık alan yangınında erkek cesedi bulundu.

Orman yangını ve bulunan ceset ile ilgili iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ekipleri ilçedeki tüm kamera görüntüleri ile otel ve uçak kayıtlarını incelemeye aldı.

Çantasının sapıyla boğmuşlar

Yapılan incelemelerde bulunan cansız bedenin 32 yaşındaki Belçika vatandaşı Khiari Mohammed olduğu belirlendi. Tamamen yanmış halde bulunan cesedin boğazındaki cismin kemer değil, çantasının sapı olduğu tespit edildi.

Khiari Mohammed’in bir süre önce tatil için uçakla Marmaris’e gelerek bir otelde kaldığı ve olaydan bir gün önce rahatsızlanarak hastaneye gittiği ortaya çıktı.

Mohammed’in olay günü yanan alanda neden bulunduğu, çıkan yangınla ilgisi olup olmadığı ve kesin ölüm sebebi ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Mohammed’in ailesinden DNA örneği alınıp kesin tespit yapılabilmesi için Belçika Konsolosluğu ile irtibata geçildiği öğrenildi.

Ailesi Türkiye’ye çağırıldı

Muğla Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan cesede yapılan otopside, boğularak öldürüldüğü belirlendi. Cesedin kimliğinin belirlenmesi için alınan kan numunesi ise Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. 2 savcının görevlendirildiği olayla ilgili, bölgedeki kamera kayıtları tek tek incelenirken, soruşturma da kapsamlı olarak yürütülüyor. Şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri de görevlendirildi.

Ekiplerin bölgede yaptığı çalışmalar sonucu çok sayıdaki güvenlik kamerası görüntüsünün tek tek incelenmesi ve vatandaşlar ile yapılan görüşmeler sonucunda cesedin Belçika uyruklu Khiari Mohammed’e ait olduğu belirlendi. Mohammed’in yakınlarının teşhis ve DNA eşleştirmesi için Türkiye’ye çağrıldığı öğrenildi

Cinayet yangınında gözaltına alınmıştı: Serbest bırakıldıCinayet yangınında gözaltına alınmıştı: Serbest bırakıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.