Vahşetin böylesi: Dövdü, otomobille ezdi, yine dövdü, öldürdü, bir de yakmaya çalıştı

Konya'da arkadaşı Yıldırım Uyan'ı araçla çarptıktan sonra döverek öldüren Ali Osman Kurt'un onu yakmaya çalıştığı da ortaya çıktı. Katil zanlısı kendisini "Bana ve aileme zarar verir diye düşündüm" diyerek savundu.

Gündem 6 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ali Osman Kurt (solda), Yıldırım Uyan (sağda).

30 yaşındaki Ali Osman Kurt Konya’nın Güneysınır ilçesinde çay ocağı işletiyordu. Ancak 17 Ocak günü ne olduysa (Bu ne olduysa boşuna değil, çünkü arkası gelecek) meslektaşı 42 yaşındaki Yıldırım Uyan’la kavga etti. Kavgada Kurt başına sert bir cisimle vurarak Yıldırım Uyan’ı yaraladı. Kavga karakolda bitti, taraflar birbirinden şikayetçi oldu ve orada bitti…

Ya da herkes öyle sandı…

Olayın üstünden 15 gün geçmişken Ali Osman Kurt yol kenarında yürüyen Yıldırım Uyan’a arabasıyla çarptı. Yetmedi, araçtan inip yola savrulan Yıldırım Uyan’ı sopayla dövdü, el ve ayaklarını bağlayarak otomobiline attı, dağlık araziye götürdü. Öldüğünü anlayınca da Uyan’ın cesedini gömdü. Ama sonradan anlattı, daha neler neler yapmış…

Ali Osman Kurt’un ifadesinin ardından Yıldırım Uyan’ın cesedi bulundu.

Yıldırım Uyan’ın babası cinayetten iki gün sonra, yani 3 Şubat’ta polise gidip oğlundan haber alamadığını söyledi. Çevredekilerin ifadesini alan polis Yıldırım Uyan’ın en son Bozkır Caddesi’nde görüldüğünü belirledi. Caddedeki güvenlik kameraları incelendi, Ali Osman Kurt’un otomobiliyle Uyan’a çarpıp dövdüğü tespit edildi.

Gözaltına alınan Ali Osman Kurt ilk sorguda olayı inkar etse de sonunda suçunu kabul etti. Anlattığına göre her şeyi planlamıştı: Yıldırım Uyan’ı arabasıyla takip etmiş, bağlayıp arabasına atıp ahıra götürmüş, burada da dört saat boyunca dövmüştü. Ali Osman Kurt itirafın ardından polise Yıldırım Uyan’ı gömdüğü yeri de gösterdi. Gösterdiği yerde Yıldırım Uyan’ın cansız bedenine ulaşıldı. Yıldırım Uyan’ın otopsi raporunda yanık izleri saptanmıştı. Rapora göre vücudunda bütün kemikler kırıktı; yüzü, omzu ve kalçasında da yanık vardı.

Ali Osman Kurt’un işkencesinin yeni detayı da ortaya çıktı: ”Orada ölünce benzin alıp dağa götürdüm. İlçeye 10 kilometre uzakta bir yerde yakmaya çalıştım, ancak olmadı. Daha sonra orada bırakıp evden kazma ve kürek alıp tekrar geldim.” Katil zanlısı yakmaya çalıştığı yerin 800 metre ilerisinde çukur kazıp Uyan’ı gömdüğünü böyle anlattı.

Antalya'da sulama kanalında ceset bulunduAntalya’da sulama kanalında ceset bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler