Aydın Nazilli’de kurulu İpek Hanım Çiftliğinin kurucusu Pınar Kaftancıoğlu avukatı Özlem Hatice Bakırcı Arlı'yı dolandırıcılıktan üç yıl üç ay hapse mahkum ettirdi.
Aydın Nazilli’de kurulu İpek Hanım Çiftliğinin kurucusu Pınar Kaftancıoğlu avukatı ile davalık oldu. Kaftancıoğlu avukatı Özlem Hatice Bakırcı Arlı tarafından dolandırıldığını iddia etti. Yapılan yargılama sonrası Av. Arlı’ya ‘dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Avukat Arlı bir dönem özel bir televizyon kanalındaki bir programın daimi konuğuydu.
İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya göre taraflar arasında 2014 yılında başlayan ‘avukat-müvekkil’ ilişkisi 2018 yılına kadar sürdü. Anılan tarih ve devamındaki yıllara yönelik yapılan incelemede iddiaya göre Av. Özlem Hatice Bakırcı Arlı’nın harç, teminat ve rapor ücreti adı altında bir dizi parayı haksız olarak aldığı tespit edildi. İnceleme geriye dönük tüm dosyaları kapsayacak şekilde genişletildi. Durumun anlaşılması üzerine taraflar arasındaki ipler koptu.
Pınar Kaftancıoğlu (58) ile oğlu Adnan Can Turhan (40) adına suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Özlem Hatice Bakırcı Arlı (43) hakkında ‘dolandırıcılık’ suçlaması ile dava açıldı. Soruşturma ve yargılama aşamasında ifade veren Av. Arlı hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini vurguladı. Pınar Kaftancıoğlu ve yakınlarının dava dosyaları dışında bu kişinin uçak biletlerinin alınması gibi özel bir dizi işini de üstlendiğini kaydeden Av. Arlı “Bugüne kadar onları aldatmak ya da onlardan haksız menfaat elde etmek adına hiçbir çabam olmadı” dedi. Kaftancıoğlu tarafından ölümle tehdit edildiğini öne süren Av. Arlı “Yapmış olduğum suç duyuruları var. Ama onlar da takipsizlikle sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

Özlem Hatice Bakırcı Arlı
Pınar Kaftancıoğlu’nun avukatları ise Avukat Özlem Hatice Bakırcı Arlı’nın bir dizi gerçek dışı bilgiye dayanarak bu kişiyi korku ve paniğe sevk ederek sürekli para aldığını savundu. Duruşma tutanağına yansıyan savunmaların birinde “Size söyle diyebilirim, Steven Spielberg’in korku filmi senaryosunu nasıl bize geçiriyor, avukat hanım da müvekkillerine o şekilde bir senaryo geçirmiş. ‘Tehdit altındasınız, tehlike altındasınız, yakalanırsın, gözaltına alınırsın’, simdi ondan sonra tekrar soracağım her bir dosyada bu gibi tehdit ve tehlikeler mevcut ama genel olarak ceza hukuku buna müsaade etmeli… Sanığın hile eylemini, hileyi aldatmayı, manipülasyonu adım adım gün gün nasıl müvekkillere geçirdiğini de benim bunu size ispatlamam gerekir” dendi.
Duruşmalarda usulsüz ödeme alınan dosyalar ve yapılan işlemlere ilişkin de ayrıntılı bilgiler verildi. Yapılan yargılama sonrası mahkeme geçen ocak ayı sonunda kararını verdi. Avukat Özlem Hatice Bakırcı Arlı’ya ‘dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Karara İstinaf Mahkemesinde itiraz edildi.
Anılan dava dosyasına Avukat Özlem Hatice Bakırcı Arlı’nın başka kişileri 115 bin dolandırdığı iddiası da yansıdı.