Parasını gaspeden iki motosikletliyi cipiyle çarpıp öldürdü

Alanya'da cipindeki para dolu çantayı alıp kaçan motosikletli Murat O. ve Azerbaycan uyruklu Elnur B.'yi aracıyla çarparak öldüren Ukrayna uyruklu Dmytro C. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Gündem 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cuma günü öğle saatlerinde Mahmutlar Mahallesi’nde Ukrayna uyruklu Dmytro C., BO 1180 EH plakalı cipi ile Sarıhasanlı Caddesi’nde durduğu sırada Murat O. ile Azerbaycan uyruklu Elnur B. motosikletle yanına geldi. Başında kask olan Murat O. ile Elnur B. içinde 36 bin euro olan çantayı cipin ön koltuğundan gasbedip 07 BLH 180 plakalı motosikletle kaçtı. Peşlerine düşen Dmytro C. takip sırasında şüphelilere tabancayla ateş etti, yaklaşık 300 metre sonra da yaklaşıp motosiklete çarptı. Motosikletteki iki kişi hayatını kaybetti.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri Dmytro C.’yi gözaltına aldı ve yaptığı incelemede tabanca ve boş kovanlar bulundu. Dmytro C., savcılık ifadesi sonrası Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.


Yaşanan olayın görüntüleri çevredeki bir sitenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Murat O. ile Elnur B.’nin yol kenarında cipin içinde oturan Dmytro C.’nin aracının çevresinde bir süre tur attığı görülüyor.  İkili daha sonra motosikletten iniyor, cipin ön sol camını tabancayla kırıp aracın içine doğru bir el ateş ettikten sonra para olan çantayı alıp kaçıyor. Kamera kayıtlarında Dmytro C.’nin bekleme halindeki cipi çalıştırıp Murat O. ile Elnur B.’nin motosikletini takip ettiği, yaklaşık 300 metre takipten sonra da motosiklete çarptığı anlar de yer alıyor.

Mardin’de korucu ile polisin kira kavgası: Dövüp silahını gasbettilerMardin’de korucu ile polisin kira kavgası: Dövüp silahını gasbettiler

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.