Parfüm fabrikası yangınında ölü sayısı üçe yükseldi

İzmir Çiğli’de bir süre önce faaliyetine son verilen parfüm fabrikasında 17 Ocak’ta çıkan yangında ‘temizlik yapmak için’ orada bulunduğu iddia edilen iki işçi ölmüş, iki işçi yaralanmıştı. Yaralanan işçilerden biri dün hayatını kaybetti.

Gündem 29 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

17 ocakta sabah saatlerinde Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 10001 Sokak’taki bir parfüm fabrikasında yangın çıkmıştı. Alevler kısa sürede fabrikayı sarmış, yangın itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla söndürülmüştü. Ekipler işçilerden evli ve üç çocuk babası Kadir Zor’un (43) cansız bedenine ulaşmıştı. Yangında Kadir Zor’un ağabeyi Mustafa Zor (45) ile Yelit Özçelik (49) ve Abdullah Genç (45) yaralanmış, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılmışlardı.

Olayla ilgili rapor henüz tamamlanmadı

Yaralılardan birinin alevlerin arasından dışarıya çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Fabrikada parfüm üretimine bir süre önce son verildiği, burasının kalan parfümler ile üretimde kullanılan malzeme için depo olarak kullanıldığı belirtildi. İçeridekilerin ise fabrika işçisi olduğu, o an temizlik için iş yerinde bulundukları öğrenildi. İlk incelemede deodorant dolumu yapan sistemde parlama sonucu yangın çıkmış olması üzerinde duruluyor. Ancak olayla ilgili rapor henüz tamamlanamadı.

İki fabrika yetkilisi tutuklanmıştı

Tedavisi süren yaralılardan Yelit Özçelik olaydan bir gün sonra tedavi gördüğü Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Tedavisi süren yaralılardan Abdullah Genç ise 12 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti. Böylece yangında ölenlerin sayısı üçe yükseldi. Diğer yaralı Mustafa Zor’un ise tedavisi sürüyor.

Yangınla ilgili soruşturmada da fabrika yetkilisi M.Ü. ve B.Ç. tutuklandılar.

İzmir'de fabrika yangını: Ölü ve yaralılar varİzmir’de fabrika yangını: Ölü ve yaralılar var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.