Patronun kardeşinden sendikacılara silahlı saldırı: Bir yaralı

DERİTEKS sendikası yöneticileri İzmir'de Akar Tekstil patronunun çağrısıyla gittikleri fabrikada patron Hayrettin Akar'ın kardeşi Onur Akar'ın silahlı saldırısına uğradı. Sendika başkanı Karagöz yaralandı. Mağdur sendikacı Çelik 10Haber'e anlatıyor.

Gündem 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İzmir’deki Akar Tekstil Aralık 2021’de, yani pandemi sürecinde konkordato ilan etmişti. Ancak süreç bitmişti ve Hayrettin Akar’ın sahibi olduğu fabrikada üretim devam ediyordu. Geçen perşembe günü işveren işçileri izne çıkardı ve evlerine yolladı. Pazartesi yani dün işbaşı yapmak için şirkete giden işçileri de sabah kapıda Hayrettin Akar karşıladı. İşçilere battığını söyleyen Akar herkesin hakkını arayabileceği duyurusu yaptı. Bunun üzerine işçiler DERİTEKS  sendikasıyla iletişime geçip sendika binasına gitti.

İşçilerle sendika yöneticileri kalan hakların alınabilmesi için hangi yolun izlenebileceğini görüşüyordu ki Akar Tekstil’den telefon geldi. Sendika yöneticileri Akar Tekstil’e çağrılıyordu.

Onlar da işçilerle görüşüp fabrikaya gitti. Saat 14.30’da yola çıkan DERİTEKS Genel Başkanı Makum Alagöz, Örgütlenme Daire Başkanı Binali Tay ve Genel Koordinatör Engin Çelik ve bir sendika üyesi fabrikaya vardıklarında kendilerine fabrikanın kantinine geçmeleri söylendi.

DERİTESK Genel Başkanı Makum Alagöz.

Sendikacılar faciadan döndü

Olayın bundan sonrasını yöneticilerle görüşmek üzere fabrikaya giden sendika genel koordinatörü Engin Çelik 10Haber’e anlattı.

Engin Çelik’in anlatımına göre fabrikaya giren sendika yöneticileri danışmada işverenle toplantı yapmayı bekliyordu, ama kendilerine ayakta beklememeleri söylendi. Onlar da iş yerinin kantinine geçti. Kısa bir süre sonra içeri Hayrettin Akar’ın kardeşi Onur Akar girdi. Onur Akar şirket içinde faaliyet gösteren bir işletmenin de sahibiydi. “Mutlu musunuz?” diye bağıran Onur Akar silahına sarılıp sendika yöneticilerine kurşun yağdırmaya başladı.

Kurşunların hedefi Makum Alagöz oldu. Diğer üç sendikacı yara almadan kurtuldu. Onur Akar ateş etmeye devam ederken çevredekiler müdahale ederek onu cam kenarına itti. Bu sırada sendika yöneticileri de toparlanıp çıktı, hemen araçlarına binip hastaneye gittiler.

Makum Alagöz’ün kaval kemiğine isabet eden kurşun kırığa neden oldu. Karagöz damar parçalanması da yaşadığı için ameliyata alındı, hayati tehlikesi yok. Onur Akar ise polisler tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Olay sonrası DERİTEKS sendikası açıklama yaptı:

“BASINA VE KAMUOYUNA
İzmir’de Bulunan ve toplu sözleşmeli iş yerimiz olan AKAR TEKSTİL’ de Sendikamız Genel Başkanı ve yöneticilerimize yapılan saldırıyı işçi sınıfına ve onun örgütlü gücü olan tüm sendikalara yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Asla geri adım atmayacağız” dedi.

https://twitter.com/deritekssendika/status/1757021321962164565/photo/1

Türkiye Yazarlar Sendikası 50 yaşında: Behramoğlu soruyor 'Çok para kazanan yazarlarımız neredeler?Türkiye Yazarlar Sendikası 50 yaşında: Behramoğlu soruyor ‘Çok para kazanan yazarlarımız neredeler?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.