‘Pelikan yeni FETÖ’dür’ sözüne 3 soruşturma 1 dava: Hilal Kaplan’ın eski eşi kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal hakkında "Pelikan yeni FETÖ'dür" açıklaması nedeniyle soruşturmalar ve dava açıldı. Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın eski eşi olan Süheyb Öğüt'ün şikayetiyle başlayan hukuki süreçler sonuçlandı.

Gündem 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kamuoyunun ilk olarak 1 Mayıs 2016’da adını duyduğu Pelikan grubu, o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan “Pelikan Bildirisi” yayımlamıştı. “Pelikan Darbesi” olarak anılan sürecin sonu, bildirinin yayımlanmasından günler sonra Davutoğlu’nun istifasına kadar gitmişti.

Ak Parti içerisindeki kavganın yansıması olarak görülen Pelikan grubuna karşı duran isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal oldu.

Aydın Ünal, 17 Aralık 2020’deki Twitter paylaşımında, Pelikan grubunun “Yeni FETÖ” olduğunu belirterek şunları yazmıştı:

“Pelikan Örgütü ile mücadeleye 2016 yılı başında milletvekili iken başladım; listeye yeniden girmemeyi açıkça göze alarak, aşağılık itibar suikastleri altında bu tehlikeye ısrarla ve inatla dikkat çektim, çekiyorum. Pelikan Örgütü, Cumhurbaşkanını savunan değil, onun arkasına saklanarak, Anayasal suç işlemeye kadar varan kirli işler çeviren bir örgüttür. Erdoğan ve AK Parti’yi paçasından tutup aşağı çekmektedir. Son hadiseler de bunu zaten ispat etmiştir. Pelikan yeni FETÖ’dür.”

Aydın Ünal’ın Twitter mesajlarının ardından, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın eski eşi olan Süheyb Öğüt ve Öğüt’ün Başkanı olduğu Bosphorus Global (Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi) harekete geçti ve soruşturmalar açıldı.

Pelikan dosyasını yazdığı iddia edilen Süheyb Öğüt’ün şikayet dilekçesinde, Aydın Ünal için “FETÖ terör örgütünün hedef gösterdiği kişilere karşı saldırıya geçtikleri açıktır. Bu sebeple şüphelinin FETÖ terör örgütü ile işbirliği içerisinde olup olmadığının araştırılması ve neticesinde irtibatının ve iltisakının tespiti halinde cezalandırılması gerekmektedir” deniliyordu.

Soner Yalçın ile Hilal Kaplan MİT polemiğindeSoner Yalçın ile Hilal Kaplan MİT polemiğinde

Aydın Ünal, Süheyb Öğüt’ün şikayeti üzerine Ankara Adliyesi’ne giderek ifade verdi.

Ünal ifadeye çağrılmasından sonra şunları yazmıştı:

“Hayatımda 2 kez savcılığa ifadeye çağrıldım: İlki 28 Şubat’ta “MGK’ya hakaret” iddiasıyla;

ikincisi de bugün, Pelikan’ın alt düzey bir elemanı olsa gerek, Süheyl Söğüt isimli bir şahsın şikayetiyle… En güçlü döneminde Fetullah’ın açtırdığı davalarda bile savcı görmemiştim!”

Üç takipsizlik bir beraat

Süheyb Öğüt ve Öğüt’ün Başkanı olduğu Bosphorus Global (Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi) şikayetleri üzerine Aydın Ünal hakkında dört farklı soruşturma başlatıldı.

10Haber’in edindiği bilgilere göre; Aydın Ünal hakkındaki dört farklı soruşturmadan biri davaya dönüştü. Ünal görülen dava beraat ederken, hakkındaki üç farklı soruşturmada da “takipsizlik” kararı verildi.

Süheyb Öğüt’ün “Pelikan yeni FETÖ’dür” sözü nedeniyle cezalandırılmasını istediği Aydın Ünal için yargı, cezaya yer olmadığını tespit etti.

Pelikan Grubu bu kez de bir aşk üçgeniyle gündemdePelikan Grubu bu kez de bir aşk üçgeniyle gündemde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.