Perdeyi açtığında göz göze geldi: ‘Bu röntgencilik’

Esenler'de Saniye Görgülü isimli kadın, evinin perdesini açmaya çalışan şüpheliyle göz göze geldi. Tüm mahalle çığlığa uyandı ve kamera kayıtları incelendiğinde bir şok daha yaşandı.

Gündem 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İstanbul Esenler’de bir mahalle önceki gün sabah saatlerinde çığlık sesine uyandı. 35 yaşındaki Saniye Görgülü, 06.00 sıralarında pencereye yaklaştığında bir kişinin perdeyi açmaya çalıştığını fark etti ve çığlık attı. Sesi duyan şüpheli hemen koşarak oradan uzaklaştı ve Saniye Görgülü de bu kişiyi tespit etmek için güvenlik kameralarını izledi. Ancak Saniye Görgülü burada ikinci şoku yaşayacaktı çünkü aynı kişi gece saatlerinde de kadının evinin önündeydi. Şikayette bulunmak için polis merkezine giden Görgülü çifti şüpheliye yolda bir kez daha rastladı. Aracın içinde olan çift, şüpheliyi yakalamaya çalıştı ancak başarılı olmadı.

Şüpheliyle camda karşılaşan 35 yaşındaki Saniye Görgülü.

Yaşadığı olayı anlatan genç kadın bunun bir hırsızlık olayı olmadığını savundu ve ‘röntgencilik’ dedi. Şüphelinin direkt evi gözetlediğini söyleyen kadın, olayın yaşandığı sabah ezan sesine uyandığını eşi de işe gideceği için bir daha uyumadığını anlattı. Koltukta uzandığını ve çok sıcak olduğu için camın da açık olduğunu belirten Görgülü, “Rüzgar sinekliğimi açtı sandım. Elimde telefon Haber okurken, kafamı kaldırmamla, bir el görüp, yüz yüze geldim. Perdemi açtığımı görünce bağırdım” dedi. Görgülü’nün anlatımına göre eşi de bağırmasını duyup uyandı ve mahalledekiler aynı kişiyi gece de gördüğünü söyledi.

Şüpheli, gece saatlerinde de aynı evi gözetlemiş.

Görgülü, “Elini görüp camı açtığında bağırırken sesim titredi, konuşurken hala o anları yaşıyormuş gibi sesim yine titriyor. Kendine elinde telefonla biriyle konuşuyormuş süsü veriyor. Telefonu bir araç olarak kullanıyor. Kamerası açık mı değil mi bilmiyorum. Çok sıcaktı gece hepimiz ayaktaydık, telefonla konuştuğunu anlasak sesi duyardık. Gerçeği de sabah görünce bağırışıma zaten bütün mahalle ne oluyor diye şaşırdı. Daha önceki kayıtlara henüz bakma şansım olmadı. O da daha yeni aklıma geldi. Ben eski karakolumuzun yerine bir karakol rica ediyorum. Gerçekten eski karakolumuz gittiğinden beri bu bölgede güvensizlik daha çok. Hırsızlık için olduğunu düşünmüyorum. Demirlikten nasıl içeri girip de hırsızlık yapabileceksiniz? Bu hırsızlık değil tamamıyla röntgencilik. Bu direkt gözetliyordu. Kendi çocuğum da var ve tedirginim, böyle insanlar yüzünden insanların başı derde giriyor. Emniyete de gittim zaten, şikayette bulunmak için. Görüntüleri de verdim. Yüz tarama sistemiyle bakacaklarını, işlem başlattıklarını söylediler” ifadelerini kullandı.

Bebek-Arnavutköy arasındaki polislerin sırrıBebek-Arnavutköy arasındaki polislerin sırrı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.